Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / november 2015 / IN MEMORIAM Antoine De Boever (1929-2015)

IN MEMORIAM Antoine De Boever (1929-2015)

Op donderdag 29 oktober overleed de heer Antoine De Boever. Hij werd 86 jaar. Een in memoriam van burgemeester Koen Loete.

Meester Antoine De Boever leerde als sportleerkracht honderden jongens  in de Broederschool en in het Sint-Vincentiuscollege turnen, zwemmen en bewegen.

Hij was de fractievoorzitter van de CVP in de gemeenteraad tussen 1982 en 1988.

 

Iedereen kende de heer De Boever als voorzitter en later als ere-voorzitter van de VVV Eeklo, en hield als ouderdomsdeken en ridder de legende en de orde van de Eeklose  Herbakker levendig.

Hij was gedurende 75 jaar  een uitstekende muzikant (bugel en trombone) zowel bij de koninklijke harmonie Amicitia als bij het Seniorenorkerst van Eeklo.

Samen met zijn echtgenote Rosa De Baets, met wie hij 61 jaar getrouwd was, was hij lid van CRM, nu Neos Eeklo, en samen fietsten ze, deden aan (zwem)sport, reizen en vele activiteiten in het Eeklose verenigingsleven.

 

Ze hadden 3 kinderen: Jan, Hendrik en Annemieke en één kleinzoon Michael, en 4 stiefkleinkinderen.

Antoine De Boever was een echte ideeënmakelaar in Eeklo en een fantastische organisator. Uit de tientallen projecten en activiteiten herinner ik mij onder andere : het behoud van natuurdomein Het Leen, de oprichting van het Heemmuseum, het inspireren van de bouw van het zwembad, sporthome en evenementenhall, de beiaard in het Belfort van ons Stadhuis, het organiseren van Te Voet door ’t Meetjesland, de Ridderslag in Muiden (Amsterdam), ….

 

De fundamentele bijdrage van de heer Antoine De Boever aan de domeinen  voor jeugd, cultuur, onderwijs en toerisme zal één ieder bij blijven.

We zijn ontzettend fier en trots op hem en zijn bijdrage in het ontwikkelen van Eeklo als centrum van het Meetjesland.

Met hem verlies ik mijn politieke vader: Antoine De Boever bracht mij met zijn voordracht en steun in 1988 als 21-jarige in de Eeklose gemeenteraad en supporterde gedurende gans mijn politiek loopbaan.

 

Namens het Stadsbestuur bied ik zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en familie,  alsook zijn talrijke verenigingen,  onze oprechte deelneming aan in de diepe rouw die hen treft.

De heer Antoine De Boever wordt zaterdag 7 november om 11 uur begraven in de dekanale Sint-Vincentiuskerk , Markt , Eeklo.

 

Koen LOETE

Burgemeester van de stad Eekloantoine de boever

 


Zoeken