Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / november 2015 / KriekmoerART

KriekmoerART

Het mag een bijzonder toeval heten dat in een zelfde straat meer dan tien bewoners een artistieke opleiding en vorming genoten aan de Kunstacademie of de vroegere stedelijke academie voor schone kunsten.

 

kleurt late herfst

 
Het buurtcomité van de Kriekmoerstraat en in het bijzonder bewoner  Johan Van Hyfte zag in dit artistieke potentieel een kans waarmee de kalender van het feestjaar 775 jaar Eeklo in de herfst zou kunnen worden opgesmukt. Als coördinator van het kunstproject is hij erin geslaagd om alle buren met artistiek en creatief talent in een Collectief bij mekaar te brengen. Het feit dat ze hun werk kunnen tentoonstellen in de stedelijke Kunstacademie is voor hen een uitzonderlijk mooie kans.

Niet alleen de bewoners van de straat, maar bij uitbreiding elke Eeklonaar krijgt een unieke kijk op het werk van Jacques De Craene (fotografie), Wery Dobbelaere (sculpturen in steen-graniet), Gerda Lens, Geeraarda Calsyn, Angèle Verbiest, Patric Verheire en Dominique De Pauw (allen schilderkunst), Walter De Bock (aquarel, tekenen en beeldhouwen), Diana Van Durmen en Norbert Van Poucke (beiden keramiek), Denys Goossens (beeldhouwwerk), Lieve Verheecke (glas in lood) en Norbert Buyck (+) (tekenen en schilderkunst).
 
Aan de expo wordt eveneens een fototentoonstelling ‘Kriekmoerstraat vroeger en nu’ en ‘de geboorte van de Kriekerij’ gekoppeld.
 
Kunstacademie
Pastoor De Nevestraat 26

tot 13 december 2015

  • maa, din, woe en vrij van 16 tot 20 uur
  • zat van 10 tot 15 uur
  • zon van 14 tot 17 uur

kriekmoerART

 

Gerelateerd nieuws
kriekmoerart

Gerelateerd nieuws
kriekmoerstraat


Zoeken