Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / november 2015 / Overlijden oud-schepen Marcel Roegiers (1926-2015)

Overlijden oud-schepen Marcel Roegiers (1926-2015)

Op Koningsdag, 15 november, is oud-schepen Marcel Roegiers overleden.

Marcel werd geboren in Boekhoute op 5 mei 1926 en had een huwelijk van 63 jaar met Georgette De Rycke. Uit hun  huwelijk kwamen 4 kinderen voort: Ronny, Eddy, Guido en Greta. Zij vervolledigden het gezin Roegiers – De Rycke met kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Marcel was gans zijn 35-jarige loopbaan bij de stedelijke politie actief (1952-1987) : eerst als politieagent, daarna als inspecteur en in 1974 als hoofdinspecteur.
Iedereen kende hem als een bijzonder betrokken politieman, die gemeenschapsgerichte politiezorg hoog in het vaandel voerde. Met zijn gemoedelijke en vaderlijke stijl , een kwinkslag en stille diplomatie loste hij de meeste  samenlevingsproblemen op, en als het moest was er enige strengheid en rechtvaardigheid.
 
Voor zijn voortreffelijk uitoefenen van zijn politie-ambt werd hij onderscheiden met de Burgerlijke Medaille 1-ste Klasse en de Gouden Medaille Leopold II.
Na zijn loopbaan bij de politie begon Marcel zich ten dienste  te stellen van het stadsbestuur, eerst als OCMW-raadslid (1988-1994), nadien als schepen (1995-1996) en gemeenteraadslid (1997-2002), dit voor de toenmalige CVP, nadien CD&V.
Ik herinner mij Marcel als een fiere schepen van seniorenzaken, ambtenaar van de burgerlijke stand die tijdens de jubilea mooie en diepmenselijke toespraakjes hield, of als verantwoordelijke schepen van de markt met een warm hart voor de foorreizigers en de marktkramers. Het feit dat hij vanuit zijn politie-ambt meer dan 12 jaar marktleider was geweest, kon je zo opmaken: hun noden en problemen loste hij graag op!
Voor zijn grote en jarenlange inzet voor het marktgebeuren in Eeklo kreeg hij vanwege ons stadsbestuur de Lifetime Achievement Award (een kunstwerk met Tamboer, getekend door wijlen Academieleraar Patrick Ysebaert)  ter gelegenheid van de Tamboermarkt.
Na zijn politieke loopbaan was er tijd voor OKRA (vroeger : KBG) en Vakantiegenoegens.
En voor zijn vrouw, die altijd de drijvende kracht van hun gezin was,  was er terug tijd om samen te kaarten of te gaan kaarten, te fietsen en samen hun tuin te onderhouden. Ook de kinderen, kleinkinderen ,familie en vrienden konden nog meer van zijn aangenaam gezelschap genieten.
Namens het stadsbestuur bied ik de familie ons oprecht medeleven aan. Het is met mooie en goede herinneringen dat we aan Marcel terugdenken en zijn zeer dankbaar voor zoveel engagement voor de stad, de politie, de diverse verenigingen en onze stadsgenoten.
 
De heer Marcel Roegiers wordt zaterdag 21 november  om 11 uur begraven in de dekanale Sint-Vincentiuskerk , Markt te Eeklo.
 
Koen LOETE
Burgemeester van de Stad Eeklo
 

marcelroegiers

 


Zoeken