Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / oktober 2015 / Eeklo Gaststad op 1000 km tegen kanker 2016

Eeklo Gaststad op 1000 km tegen kanker 2016

Elk jaar wordt in het Hemelvaartweekend de 1.000 km tegen Kanker gereden. Honderden teams van max. 8 renners rijden gedurende vier dagen elke dag een lus van 250 km vanuit Mechelen.

Dit jaar zijn de gaststeden
Donderdag 5 mei: MOL
Vrijdag 6 mei: TIENEN
Zaterdag 7 mei: EEKLO
Zondag 8 mei: TORHOUT

Elke ploeg die deelneemt, moet € 5.000 ophalen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ondertussen zijn al meer dan 700 ploegen ingeschreven.

gaststad 1000km

Als gaststad wordt er heel wat van ons verwacht. Eerst en vooral is er De Langste Erehaag: een wedstrijd tussen de vier steden om de dichtst bevolkte en mooiste Erehaag te vormen waartussen de 700 fietsers aankomen. Deze Erehaag zal gevormd worden van aan het begin van de Oostveldstraat tot aan de aankomstboog in de Burg. Lionel Pussemierstraat (aan de overzijde van de sporthal). Op die 500 meter willen we zoveel mogelijk mensen op een zo leuk mogelijke manier samenbrengen: de eerste ideeën krijgen al vorm…

Aan de achterzijde van de sporthal komt een Evenementendorp, waar muziek, animatie en drank- en eettentjes voor de goede en lekkere sfeer zullen zorgen. Maar daarvoor hebben we ook jullie nodig, als vereniging, als particulier, als school,... Een demonstratie met je turnclub, een dansinitiatie, kindergrime, een activiteit voor kleuters, lekkere soep, gezonde fruitsaté’s, een smoothie,… je kan en mag het zo gek niet bedenken, of het kan wel een plaatsje krijgen in het Evenementendorp. Als je hier wil aan meewerken, betekent dit wel dat je alles inzet voor Kom op tegen Kanker. Je haalt er dus geen opbrengsten uit voor je eigen vereniging. Als je dat wil, kan je wel je onkosten inbrengen.
Die dag allen samen voor één goed doel!

fotos gaststad1000km

PELOTONS
De groep van 700 fietsers is opgedeeld in zes verschillende pelotons, in diverse snelheden. De pelotons met renners worden verwacht rond 12.15 à 12.30 uur in Eeklo. Drie pelotons komen Eeklo binnen via de Boelare, drie andere via de Koning Albertstraat. Zij vertrekken een dik uur later opnieuw, richting Mechelen.

WAT EN WIE HEBBEN WE NODIG?
  • Bewakers voor parkings
  • Begeleiders in de langste erehaag
  • Verenigingen om activiteiten op poten te zetten in het evenementendorp
  • Verenigingen die iets lekkers willen maken en verkopen
  • Animatie allerhande,...


MEER INFO
over de voorbereidingen kan je volgen via www.eeklo.be/gaststad1000km
Wil jij of jouw vereniging meewerken aan de invulling van deze dag of heb je vragen? één adres: gaststad1000km@eeklo.be


ORGANISATIE
www.eeklo.be/gaststad1000km

www.eeklosekilometervreters.be

 

kilometervreters 141015 MM web 

(Michel Moens)

 


Zoeken