Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / oktober 2015 / Regeling begraafplaatsen voor Allerheiligen en Allerzielen 2015

Regeling begraafplaatsen voor Allerheiligen en Allerzielen 2015

De stedelijke begraafplaatsen van Eeklo zijn zondag 1 en maandag 2 november voor het publiek open van 8 tot 18 uur. Plaatsen van grafzerken en het kuisen van de grafzerken, kan tot en met donderdag 29 oktober van 8 tot 19 uur.

 

Regeling Begraafplaatsen voor Allerheiligen en Allerzielen 2015

De stedelijke begraafplaatsen van Eeklo (centrum oud en nieuw en Balgerhoeke), zijn op zondag 1 en maandag 2 november voor het publiek open van 8 tot 18 uur. Plaatsen van grafzerken en het kuisen van de grafzerken, kan tot en met donderdag 29 oktober van 8 tot 19 uur.

 

Bloemen aanplanten of bloempotten ingraven is verboden op het gras, in de wegels, op de verhardingen en buiten de afmetingen van de concessie zelf. Het is eveneens verboden de grafzerken te versieren met keien of kiezels. Er wordt gevraagd om de instructies ingevolge het politiereglement op de begraafplaatsen (goedgekeurd door de gemeenteraad op 27 februari  2012 art.177-178-183-189-190-191-192-193) stipt op te volgen. Het reglement kan ingekeken worden via www.eeklo.be/informatie/politiereglementen of op bureel nr. 5 van het stadhuis op de Markt.

Gelieve ook de speciale berichten aan de kantoren en hekken van de begraafplaats Eeklo centrum en aan het hekken van de begraafplaats Balgerhoeke te lezen.

 

Info: Laurine Lehoucq, verantwoordelijke administratie begraafplaatsen (dienst burgerzaken - bureel 5), Markt 34,  9900 Eeklo

tel. 09 218 29 11, e-mail: laurine.lehoucq@eeklo.be

 

De verkoop van chrysanten tijdens de allerheiligenperiode loopt van 28 oktober tot en met 1 november aan de Ventweg aan de Molenstraat en op de parking aan de Kerkhofwegel.

 

 

Festival van Vlaanderen deel 4:
Geert condol-eert / verdwenen Helden

 

geert-condol-eert 

In het kader van het festival van Vlaanderen en het feestjaar Eeklo 775 vindt op zondag 1 november het 4de en tevens laatste luik van het programma Helden/ de vier seizoenen plaats. Heel vaak worden helden vergeten als ze er niet meer zijn. Omdat muziek  én piano spelen in het bijzonder voor de Eeklose muzikant Geert Faes een middel is om te vertellen wat mensen voor hem betekenen of betekend hebben, componeerde hij de laatste jaren heel vaak stukjes die hij bij wijze van condoleren  voor een begrafenis op een schijfje brandde en aan de familie van de overledene gaf. Die pianosolo muziek zou Geert op 1 november- Allerheiligen graag spelen op de stedelijke begraafplaats in Eeklo. 

 

Heel veel mensen komen die dag hun helden en vrienden en familie nog eens groeten maar heel vaak is hier geen plaats voor muziek.  Omdat we vinden dat intimistische pianomuziek daar wel een plek kan hebben én omdat op de Eeklose begraafplaats al heel wat helden van Geert in vrede rusten ( Patrick Ysebaert, Luc en Gilbert Verstraete, Luïz Blomme…) zal hij ter nagedachtenis van zijn helden maar ook van al die andere mensen die er niet meer zijn, die dag zijn pianomuziek vertolken. Dat mensen die geen affiniteit hebben met (klassieke) muziek, die dag misschien even geraakt of geprikkeld zullen worden, zegt iets over hoe muziek ook helend en troostend kan werken.

 

Sereen moment: OPROEP!

Om iedereen de kans te geven op die dag nog even aan zijn of haar dierbare(n) herinnerd te worden en dat te kunnen delen met de rest van de Eeklose gemeenschap, is er om 11 uur een ‘sereen moment’ waarbij alle namen van onze overleden helden gedeclameerd worden. Wil ook jij dat de naam van jouw dierbare overleden partner, ouder, kind,  familielid of vriend(in) voorgelezen wordt, stuur dan vóór 22 oktober de naam van de overledene door naar karen.ryckaert@eeklo.be Al die namen worden om 11 uur - ondersteund door pianomuziek - respectvol voorgelezen én misschien wordt dit moment wel het begin van een nieuwe waardevolle traditie op 1 november. 

Stedelijke begraafplaats, afscheidsplek ingang aan monument 1 november (10 uur / 11 uur (sereen moment) / 14 uur / 15 uur)

 

Gerelateerd nieuws
begraafplaats

Gerelateerd nieuws
allerheiligen


Zoeken