Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / oktober 2015 / Shakespeare verliefd

Shakespeare verliefd

Naar aanleiding van de 400ste verjaardag van het overlijden van William Shakespeare (23 april 1616) vroeg Kristien Hemmerechts aan Shakespearekenner Frank Albers een selectie van diens mooiste, grappigste en meest uitdagende teksten over de liefde.

Shakespeare Verliefd (première)

met Kristien Hemmerechts, Sylvie De Pauw & Koenraad Sterckx
woe 21 oktober, 20.30 uur - CC De HERBAKKER - € 16

 

Op het programma staan evergreens zoals de balkonscène uit ‘Romeo en Julia’, maar ook een verrassend pleidooi voor hypocrisie in de liefde uit de ‘Comedy of Errors’.

Maar hoe was Shakespeare zelf als man, minnaar, vader, echtgenoot, vriend? Hoe was zijn levenseinde? Albers schreef er een korte, verhelderende tekst over. En hij koos muziek die door Shakespeares werk is geïnspireerd, zoals Verdi’s beroemde versie van de Willow song uit Othello. En uiteraard kan Dire Straits’ Romeo en Juliet niet ontbreken.

De zang is in handen van Sylvie De Pauw (44). Zij is geboren in Eeklo en is al jaren actief als professionele sopraan. Op haar 27ste koos ze voor een solocarrière. Sedertdien trekt ze de wereld rond, hetzij met grote operaproducties, hetzij met het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe, waar ze een van de weinige Belgische leden is.

 

Tickets via www.ccdeherbakker.be

shakespeare in love 

Gerelateerd nieuws
shaskespeare

Gerelateerd nieuws
de pauw


Zoeken