Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / oktober 2015 / Week van de Smaak 2015

Week van de Smaak 2015

Van 12 tot 22 november vindt de Week van de Smaak plaats. Het thema is VERGETEN? met speciale acties rond verhalen over eten bij de grootouders, samenbrengen van ambachtslui, presenteren van oude bewaartechnieken, tonen van oude kookboeken,...

Zoals elk jaar doet de stad hieraan mee samen met veel verschillende partners. Het programma wordt samen met de werkgroep georganiseerd en ziet er als volgt uit:

 

gastentafel 

 

EEKLOSE GASTENTAFELS

van 12 t.e.m. 22 november

 

We roepen inwoners van Eeklo op om een gastentafel te organiseren bij hen thuis, waar ze gasten uitnodigen (gekende of verrassingsgasten). Iedereen aan tafel heeft zijn/haar eigen inbreng en zorgt voor iets voor de maaltijd. Zo kan degene die uitnodigt, ook mee aanzitten aan tafel. 


Wie een gastentafel verzorgt, geeft een seintje via bibliotheek@eeklo.be. Jullie krijgen een speciaal tafellaken 775 jaar Eeklo + 775-place-mats en servetten. 

 

gin-tasting 

 

 

WORKSHOP GIN-TASTING MET MENU

Donderdag 12 november - 19 uur


Kookwinkel i.s.m. restaurant de Warande, Sint-Jan-in-Eremo
€ 60 - inschrijven bij de Kookwinkel, Boelare 112, 09 378 58 32

 

kruger 

 

 

WANDEL-MEE-TJES

Zaterdag 14 & zondag 22 november - 14 uur

 

PROVINCIAAL STREEKCENTRUm HUYSMANHOEVE
Tijdens de Week van de Smaak organiseert Plattelandscentrum Meetjesland samen met de Meetjeslandse Gidsen twee smakelijke wandel-mee-tjes in Eeklo. Wandel op zaterdag 14 november of zondag 22 november mee in het arrangement Van Export tot Cuberdon. Gedurende de wandeling wordt jouw kennis over de Eeklose voedingsproducten van vroeger tot nu bijgespijkerd. Uiteraard is er tijd om onderweg een aantal van deze lokale specialiteiten te proeven.

 

€ 22 - Inschrijven kan tot een week voor de wandeling via:
info@plattelandscentrum.be of 09 379 78 37

 

vergEten 

 

 

EEN LUNCH OM NOOIT TE VERGETEN
Zaterdag 14 november - 12.30 uur


Het Rode Kruisopvangcentrum voor asielzoekers organiseert een lunch om nooit te vergEten. Voor deze gelegenheid worden het restaurant en de grote zaal omgetoverd tot een heuse food market. In verschillende kraampjes worden versbereide gerechten geserveerd van over de hele wereld. Liefhebbers van exotische smaken kunnen zich dus verheugen op een hele smakelijke rondgang. Net als vorig jaar streven we ernaar om de hoeveelheid afval tot een absoluut minimum te beperken. Zoveel mogelijk verse ingrediënten en geen wegwerpservies. Als bezoeker kun je natuurlijk ook je steentje bijdragen door je bord tot de laatste kruimel leeg te eten.


Schrijf nu in en kom meegenieten van het smakelijk parcours en de

 supergezellige multiculturele ambiance!

€ 8 / €  4 (kinderen tot 12 jaar en KomUitPas)

Inschrijven: uiterlijk op 12 november 2015 op 09 376 78 60

of integratie.oceeklo@rodekruis.be

 

kunstendag 

 

 

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

zondag 15 november - 14 tot 17 uur


Op de Kunstendag voor Kinderen brengen we Kunst met Taart, zowel letterlijk als figuurlijk. Ellen Cornelis maakt met de kinderen in een workshop kunstige taarten in papier en karton en Ellen Lammens maakt met de kinderen echte taarten en cupcakes.

Deze Kunstendag voor Kinderen valt tijdens de Week van de Smaak en daarom wordt dit ook mee opgenomen in het programma van de Week van de Smaak. De Kunstendag voor Kinderen wordt georganiseerd i.s.m. CC en N9. 

 

 

marmelade 

 

 

workshop
CHUTNEY'S & MARMELADES MAKEN
Dinsdag 17 november - 14 tot 16 uur

 

in de bibliotheek
door Jurgen Rysselaere - € 5 

 

 

koffie 

 

 

OP DE KOFFIE

woensdag 18 november

15 tot 19 uur - KA!


Iedereen wordt uitgenodigd op de koffie en brengt oude recepten mee. Terwijl koffie wordt gedronken worden deze oude recepten ingescand. De Week van de Smaak heeft een boontje voor receptenschriftjes van vroeger, oude keukenspullen, kookboeken uit vervlogen tijden...
Dit jaar gaat het thema VERGETEN? ook actief op zoek met de actie Op de koffie. Eeklo is één van de zeven plekken in Vlaanderen waar koffiemomenten worden georganiseerd.Iedereen die oude kookboekjes, -apparaten of -schriftjes heeft is welkom om langs te komen.De voorwerpen worden gedigitaliseerd en de verhalen worden opgetekend.

Hal van de Kunstacademie

i.s.m. bibliotheek en erfgoed.

  

VOORDRACHT OVER ALLERGENEN & KEURKMERKEN

donderdag 19 november - 14.30 uur

Zaal Sparrenhof, Brugsesteenweg Eeklo

 

Labels op Uw bord : betrouwbaar of misleidend

DEMO RECEPT, daarna aperitief en warme maaltijd

 

Julien Desmet (tel 09 377 72 55) - € 32 voor leden en € 37 voor niet-leden

Storten op rek. Nr BE23 4429 6661 1191 van Neos Eeklo met vermelding ‘Week van de smaak’ + aantal personen

Inschrijven : uiterlijk 13 november


 

restjes 

 

 

workshop KOKEN MET VOEDSELRESTJES

zaterdag 21 november - 13 uur


PROVINCIAAL STREEKCENTRUm HUYSMANHOEVE
Jaarlijks belandt enorm veel eten gewoon in de vuilnisbak. Zijn we vergeten hoe we creatief kunnen omgaan met voedselresten?

€ 20 - Inschrijven: huysmanhoeve@plattelandscentrum.be
of tel. 09 327 04 47 - www.plattelandscentrum.be

 

 

sint-antonius 

 

 

HAPJESMARKT IN SINT-ANTONIUS

Vrijdag 20 november - 15.30 tot 19 uur


Op 20 november gooit de school de deuren open. Dan kunnen de ouders via een rondgang in de klassen kijken en letterlijk en figuurlijk ‘proeven van boeken’. Ze zien er rond welke boeken werd gewerkt en krijgen een bij het boek passend hapje aangeboden. Ook Pardoes en de bib zullen aanwezig zijn met een boekenbeurs.

 


sneukeltoer


SNEUKELTOER - OXFAM WERELDWINKEL

Zon 22 november - start tussen 11 & 12 uur


Aperitief / start in de Wereldwinkel. Daarna een vluchtelingentocht met op 3 verschillende adressen: palmhartensoep, eend uit de Stille Zuidzee en FairTrade taart.

€ 15 - kinderen (lagere school) € 10
Inschrijven & betalen in de wereldwinkel, Boelare 66

wvds 2015

sponsors 

Zoeken