Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / september 2015 / Open Landbouwdag op Schoolhoeve op zondag 6 september 2015

Open Landbouwdag op Schoolhoeve op zondag 6 september 2015

College O.-L.-V.-ten-Doorn organiseert in samenwerking met de Stad Eeklo, VRV-Melkveeafdeling Meetjesland, Groene Kring Meetjesland en de Meetjeslandse schapenvrienden voor de 11de keer de OPEN LANDBOUWDAG op de terreinen van de Schoolhoeve, Tieltsesteenweg 114.

Nieuwe activiteiten zijn :

  • Kampioenschap touwtrekken: ploegen voor dames, heren en jeugd of gemengd (info en inschrijvingen bij Davy Vandevelde via tel. 0474 46 56 74)
  • Behendigheidsparcours met traptractoren voor de kinderen
  • Go-cart parcours

 

Naar jaarlijkse traditie valt er op die dag op de schoolhoeve heel wat te beleven voor jong en oud. Naast de verkiezing van de ‘Kampioen rood- en zwartbont melkvee’, is er een show met kalveren van 3 tot 10 maanden ouderdom met begeleiders tot max. 16 jaar en een tentoonstelling van verschillende schapenrassen. Er zijn ook demonstraties schapen scheren en schapen drijven. 

De jongeren kunnen meedoen aan de behendigheidswedstrijden met tractoren en iedereen kan in groepjes de krachten bundelen voor het kampioenschap touwtrekken. 

Ook dit jaar is er een tentoonstelling met kleinvee, waaronder kippen, eenden, ganzen, konijnen, cavia’s enz. Op verschillende plaatsen kan je terecht bij promo- en infostands met alle vragen over land- of tuinbouwmachines en het houden van dieren.

 

Voor de liefhebbers is er ’s middags buffet met warme beenham (€15 per persoon; kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 7. Inschrijven bij Jules Vandevelde (0476 99 86 44). 

 

Ook voor de kinderen is er die dag veel te beleven: voor hen zijn niet alleen de dieren een schouwspel, maar zij kunnen ook genieten van kindergrime, een springkasteel en een behendigheidsparcours met kleine traptractoren, een go-cart parcours en boogschieten. Dit alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van de leerkrachten en leerlingen van de richting kinderverzorging.

 

Voor de jeugd is er naast de gymkana ook een initiatie trekker besturen in het kader van de opleiding van het G-rijbewijs. 

 

Elke bezoeker kan gratis deelnemen aan de publiekswedstrijd. Na het beantwoorden van enkele vragen, maak je kans op zeer waardevolle prijzen. Toegang en deelname aan de publiekswedstrijd zijn gratis.

 

De leerlingen van College O.L.V.-ten-Doorn van de afdelingen land- en tuinbouw, kinderverzorging en restaurant en keuken zorgen voor het vlotte verloop en de omkadering van dit gezinsvriendelijke evenement.

 

Alle info kan je bekomen bij Jules Vandevelde (0476 99 86 44). 

 

openlandbouwdag-1 


Zoeken