Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / augustus 2016 / Eeklose veldrit voortaan om de twee jaar als seizoenstart én op VTM

Eeklose veldrit voortaan om de twee jaar als seizoenstart én op VTM

De veldrit in Eeklo (organisatie van Wielerclub de Sportvrienden) wordt de komende jaren opgenomen bij de BRICO-crossen.

Dit is een nieuwe reeks van veldritten die zullen georganiseerd worden door Sport-ID en die op VTM zullen worden uitgezonden.

De BRICO-crossen omvatten 6 veldritten: de Eeklose organisatie wordt hier één van, weliswaar enkel om de twee jaar, afgewisseld met Geraardsbergen. De veldrit in Eeklo zal in de onpare jaren de start van het cross-seizoen vormen, de veldrit in Geraardsbergen doet hetzelfde in de pare jaren. Concreet betekent dit dat Geraardsbergen binnen enkele weken, namelijk op zondag 11 september 2016, de start van het veldritseizoen geeft. Volgend jaar, rond half september 2017, is het dan de beurt aan Eeklo. De traditionele datum rond half februari komt dus te vervallen.

Nadat VTM met de wegwedstrijden van de 'Napoleon Games Cycling Cup' 10 semi-klassiekers (organisatie ex-renner Nick Nuyens) live op televisie uitzendt, wensen ze zich dus ook te profileren in het veldritseizoen. En Eeklo zal daar een graantje van meepikken.

 

veldrit 150215 MM 2 web

(Michel Moens) 


Zoeken