Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / december 2016 / Kerstshoppingfestival

Kerstshoppingfestival

Dit jaar kan je tijdens de Kerstshoppingfestival deelnemen aan de 'SANTAROBICS'.

 

 

WANDELZOEKTOCHT tot 3 januari 2017

In de etalages van alle deelnemende handelaars vind je het antwoord op 40 vragen. Breng je ingevuld formulier voor 3 januari naar de brievenbus van de Kerstman op de Markt.
Je maakt dan kans op 1 van de vele waardebons om nog een extra shopping te kunnen doen in Eeklo. Veel succes!

Wandelzoektocht 2017 versie 1

Wandelzoektocht 2017 versie 2

 

Tijdens het weekend van 16, 17 en 18 december 2016 wordt het centrum van Eeklo omgedoopt in een echt kerstdorp op de Markt en het Ceremonieplein. In de verschillende kerstchalets zijn kerstartikelen maar natuurlijk ook een hapje en een drankje verkrijgbaar. Doorlopend is ook kerstanimatie voorzien.

 

 

 

Vanaf 16 december kan je deelnemen aan 2 wedstrijden. Haal de deelnameformulieren in één van de deelnemende handelszaken en win mooie prijzen. Je krijgt nog de kans tot begin januari om deel te nemen aan de wedstrijden.

 • De stickerwedstrijd: deelnemende handelszaken herken je aan de stickers met de Kerstman in de etalage. Vind er 10 en vul het deelnameformulier in. 
 • De etalagewedstrijd: via een wandelzoektocht door de shopstraten van Eeklo, ga je op zoek naar de juiste oplossing voor de vragen die je terugvindt op het deelnameformulier.

 

Op vrijdag 16 december om 17 uur start het Kersthoppingfestival met een heuse Afterwork-drink. De deelnemende handelszaken kunnen dan ook langer open zijn voor een kerstnocturne. Om 20 uur komt een DJ van Patjelli leuke plaatjes draaien.

 

De zaterdagavond staat van 17 uur tot middernacht in het teken van het goede doel. Je kan plaatjes aanvragen ten voordele van de dienst oncologie van az Alma. Om 19 uur vindt de “Santarobics” plaats. Dit is een ludieke aerobic sessie voor groot en klein. We vragen aan iedereen om zo goed mogelijk verkleed als Kerstman of Kerstvrouw deel te nemen. S-pression begeleidt dit sportieve gebeuren. Kom zo origineel mogelijk uit de hoek en maak kans op een mooie prijs.

 

Op zondag 18 december komt om 15.30 uur de Kerstman op bezoek. Hij ontmoet alle kinderen die een prijs wonnen bij de tekenwedstrijd. Zijn lichtgevende brievenbus staat op de Markt waar de kinderen hun zelfgekleurde tekening kunnen insteken. De tekening kan afgehaald worden bij de handelaars en de horeca in de loop van de maand december. Je herkent hen aan de sticker in de etalage. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de werkgroep Kerstshoppingfestival: Kelly Clevers, Nicole Daelemans, Karlo Dekoninck, Yves Deleyn, Nicole De Munter en Christophe De Waele.

 

Op zaterdag 17 december en zondag 18 december vinden er in het Krügercentrum nog tal van activiteiten plaats. De Kerstman komt langs, samen met de Goochelelf. Je kan er ook een levende kerststal aanschouwen. Een verwarmde tent laat je proeven van de kerstsfeer. En je kan je behendigheid bewijzen bij de wedstrijd ‘pakjes maken’.

 

Kortom stad Eeklo baadt volledig in kerstsfeer. Het volledige programma van het ‘Kerstshoppingfestival’ ziet er als volgt uit:

Vrijdag 16 december om 

 • 17 uur: Afterwork-drink 
 • doorlopend: kerstclown, lichtjongleur, vuurspuwer, …
 • 20 uur:  DJ (van Patjelli)

 

Zaterdag 17 december 

 • 14 uur tot 17 uur: Muzikale straatgoochelaar en ballonnenplezier 
 • 17 uur tot 24 uur: Plaatjes aanvragen bij de kerstbus (ten voordele van oncolounge AZ Alma)
 • 19 uur: Santarobics
 • 20 uur: Verkiezing best verklede Kerstman en -vrouw

 

Zondag 18 december

 • 14 uur tot 17 uur: Muzikale straatgoochelaar en ballonnenplezier 
 • 15.30 uur: Bezoek Kerstman
 • 16 uur: Struisvogelact
 • 17 uur tot 18 uur: De Kerstman trakteert – free drink (aangeboden door Flandria Drinks Theowinnaar 2016)
 • 17.30 uur: Steltloopact
 • 18.30 uur: White Wings (straattheater)
 • 19.30 uur: Eeklo brandt (vuurspektakel)
 • 20 uur: White Wings (straattheater)
 • 20.30 uur: DJ (van Patjelli)
 • 21 uur: White Wings (straattheater)

aff kerstshopping 2016

 

met dank aan

Argus, Autocarbedrijf Robby Cars, Bakkerei, Bel&Bo, Bike-Tuning, Boetiek Chloë, Boutique Nuance, Brasserie Middenstandshuis, Brico, Brilcenter Sierens, C&A, Calmani, Carrefour Market, Casa, Chill Bread, Chrissy’s Choice, Cobana, Coiffee - Hair&Coffee, Coiffure Véronique, Comme ça, Damart, De Corner,  Dewaele vastgoed, Di, Dreamland, DVV-Meetjesland, De Gouden Pluim, Eethuis De Raedt, Eldi, Elektro De Brabander, Flanders Fruit, Florist Jan, Gambrinus, Hans Anders, Happy Hippo, Hema, Het Burgerhuis, Horeca Markt, Hunkemoller, Immo Yves, JBC, Juwelen De Maere, Juwelen Haemers, Juwelen Huysman, Kapsalon Tempo per te, Kleding De Koninck, Kleding Verstraete, Koffiebranderij De Witte Zwaan, Kookwinkel Van Tornhout, Kupi d’O, Lanckriet patisserie, Liberale mutualiteit, Lidl, Lingerie Audace, Lingerie Burtline, Lola&Liza, Luxor, Mooi!, Okaidi, Optiek Demeester, Optiek Matuszcak, Pand 12, Peggy’s Hairstudio, Pimkie, Polly Magoo, Reisbureau Archipel, Restaurant ‘t Binnenhof, Savat Security, schoenen Dhondt, Shoe Discount, Slagerij Frankel, Slagerij-traiteur Philip en Els, Stretto, Studio Smitz, Subsidiecenter Eeklo, Swissbedding, Tache de Beauté, Thirty Degrees, Tinklebell, Torfs, Traiteur Pascaline, Traiteur Ronny’s, ‘t Kabouterke, Vandenborre, Veritas

 

Gerelateerd nieuws
kerst

Gerelateerd nieuws
kerstshopping

Gerelateerd nieuws
santarobics


Zoeken