Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / februari 2016 / Grote Prijs Veldrijden Stad Eeklo op zondag 14 februari 2016

Grote Prijs Veldrijden Stad Eeklo op zondag 14 februari 2016

De veldrit op het industrieterrein van Eeklo ontvangt dit jaar twee wereldkampioenen: Wout Van Aert bij de profs en Eli Yserbyt bij de beloften. Bovendien wordt het de laatste wedstrijd van Sven Nys in Oost- en West-Vlaanderen. En bij de vrouwen is Sanne Cant de publiekstrekker.

Sven Nys, 39-jarige oud-wereldkampioen en 9 keer Belgisch kampioen, rijdt voor het laatst op het grondgebied van 'De Vlaanders'. Hij werd dit seizoen nog derde op het BK en vierde op het WK. Hij won onnoemelijk veel wereldbeker- en superprestigewedstrijden en is ook in Eeklo 6-voudig winnaar. Eeklo wordt de ultieme kans om Sven nog eens aan het werk te zien want daarna rijdt hij nog slechts 2 wedstrijden en dan hangt hij de fiets aan de wilgen.

 

De tegenstand voor Nys bestaat vooral - naast Klaas Vantornout - uit de youngsters van de hedendaagse cross. Kersvers wereldkampioen Wout Van Aert voert de jonge lichting aan waarin we ook de vice-Belgische kampioen Laurens Sweeck zullen zien net als Michael en Dieter Vanthourenhout en vele anderen. Bij de beloften is wereldkampioen Eli Yserbyt van de partij, samen met onder meer bronzen medaille Quinten Hermans.

 

Voor het tweede jaar op rij organiseren de Sportvrienden ook een veldrit voor dames (start om 14 uur). Grote trekpleister van deze wedstrijd is de (zevenvoudige) Belgische kampioene Sanne Cant. Sanne staat op dit moment 1ste op de UCI-ranking en in het Wereldbekerklassement. Ze boekte dit seizoen al zeges in de Wereldbeker, Superprestige en de Bpost Bank-Trofee. Eerder dit seizoen werd ze ook al Europese kampioene. Op het recente WK haalde ze de bronzen medaille. 

Op zondag 14 februari kan je ook een kijkje nemen op de tentoonstelling rond Erik De Vlaeminck, in het stadskantoor aan de Industrielaan 2. Ook de dagen voor de cross kan je er terecht.

 

PRAKTISCH:

Programma: 

11.30 uur nieuwelingen

13.00 uur juniores 

14.00 uur dames

15.15 uur Elite A & B

 

Nieuw in het parcours is een tweede reeks balkjes en de verhuis van de grote brug die nu vlak tegenover de grote tent komt te staan. Met een kortere opeen-volging van hindernissen (tussen de zandbank aan de tent en de balkjes) wordt het ook een stuk selectiever met aan Nieuwendorpe ook nog de 2 heuvels en de trappen aan de gebouwen van de Eecloonaar.

Bij de toegang  Nieuwendorpe zijn een 10-tal parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien.

Alle koersformaliteiten: permanentie:  Stadskantoor Eeklo, Industrielaan 2

 

Prijs: € 12, voorverkoop en BWB-leden: € 10

Kinderen -12 j. : gratis

 

Kaarten in voorverkoop:

in Eeklo: Fietsen Le Mag, Blommekens - Delhaize, Brugsesteenweg - Café De Corner, Boelare - Café De Paddock, Boelare - Covélo, Peperstraat 3 

De Kringwinkels: Eeklo, Slachthuisstraat 2b  - Maldegem, Vliegplein 54 - Aalter, Weibroekdreef 45  - Assenede, Brouwershofstraat 2a - Zomergem, Grote baan 3

of tel.  0496 41 93 78

 

Om het feest helemaal compleet te maken mag iedereen dit jaar ook wat langer blijven. Na de cross is er dit jaar een ambiancetent waar een dj de cyclocrosssfeer er nog wat langer in houdt.

 

Klik hier voor het politiereglement voor de veldrit Grote Prijs Stad Eeklo

 

veldrit affiche

Zoeken