Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / februari 2016 / Leopoldlaan wordt veiliger

Leopoldlaan wordt veiliger

In 2017-2018 wordt de Leopoldlaan aangepakt: er komen gescheiden fietspaden en aan de Sint-Jansdreef komt een veilige fietsoversteek.

De Leopoldlaan is vandaag een gewestweg en in het kader van de heraanleg tussen Gent en Maldegem komt Eeklo aan de beurt om beton door asfalt te vervangen. De stad nam het initiatief om niet enkel beton door asfalt te vervangen maar ook structureel in te grijpen zodat de weg al goed uitgerust is tegen het moment dat de Ring om Eeklo is aangelegd. Deze aanleg sluit ook aan bij de doelstellingen om het verkeer in onze binnenstad te vertragen zodat de Ring later als snelste weg gekend wordt om Eeklo te passeren.

 

Hoe zal de nieuwe Leopoldlaan er uit zien?

Voornaamste elementen zijn:

  • een breder en veiliger fietspad aan beide zijden 2 meter breed
  • 50 km/h
  • rijweg in 2 x 1 rijstrook asfalt
  • de St Jansdreef wordt een fietsstraat en veel veiliger om over te steken. Zo worden ook de woonstraten ten noorden van de Leopoldlaan ontlast van doorgaand verkeer
  • op enkele plaatsen langsheen de N9 komt een asverschuiving waar auto’s veilig kunnen wachten om de baan te kruisen (thv Gamma en thv Yeti).

 

In 2016 wordt het dossier vervolledigd, de heraanleg is gepland in 2017, de afwerking in 2018.

 

Voor de ovonde vraagt de stad aanpassingen voor veiliger fietsverkeer aan het Agentschap Wegen en Verkeer, maar hierin zal de stad vermoedelijk zelf het initiatief moeten nemen.

 

KLIK HIER VOOR DE VOORSTELLING VAN HET LEOPOLDLAAN-PROJECT

 

leopoldlaan vectris 020216 web 

(Vectris) 

 


Zoeken