Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / juli 2016 / Meetjesland (Eeklo en Assenede) sluit aan bij UiTPAS

Meetjesland (Eeklo en Assenede) sluit aan bij UiTPAS

Regio Meetjesland start in de loop van 2017 met de UITPAS. Dit is een puntenspaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten, met voordelen voor iedereen. Bovendien geeft de pas ook een korting aan mensen in armoede – automatisch én discreet. Zo wordt de Eeklose KomUitPas hier in verwerkt. Punten sparen kan aan de balie of spaarzuil van één van de meer dan 900 verschillende organisaties die UiTPAS aanvaarden.

In de loop van 2017 zullen drie nieuwe regio’s kunnen starten met UiTPAS: stad Lier, regio Meetjesland en regio Westhoek. Dat hebben minister van Cultuur Sven Gatz en minister van Sport Philippe Muyters bekendgemaakt.

 

De UiTPAS is een puntenspaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten, met voordelen voor iedereen. Bovendien geeft de pas ook een korting aan mensen in armoede. Per deelname krijgt de gebruiker van UiTPAS één punt. Wanneer hij of zij voldoende UiTpunten heeft verzameld, kunnen die omgeruild worden voor een voordeel naar keuze.

 

De UiTPAS zet expliciet in op het stimuleren van vrijetijdsparticipatie van elke inwoner en meer in het bijzonder van de meest kwetsbare burgers. Met de pas loopt ook het vrijetijds- en participatiebeleid gesmeerder, omdat het bereikbaar wordt met één geïntegreerde pas. Bovendien kunnen marketing- en promotiestrategieën op elkaar worden afgestemd.

 

UITPAS Meetjesland

De Meetjeslandse UiTPAS wordt in 2017 in Assenede en Eeklo geïmplementeerd. Die besturen namen met regionale cultuurorganisatie COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland) het voortouw in het uitwerken van een systeem op maat van de regio.

Hier is een grondig vooronderzoek en een grote voorbereiding aan voorafgegaan. Eeklo en Assenede zullen als pioniers dit systeem op de kaart zetten. Zo beschikt het Meetjesland over een nieuwe tool om het lokale vrijetijdsaanbod op een professionele manier te promoten én kan tegelijk de drempel voor kansengroepen verlaagd worden. De UITPAS is voor iedereen gelijk: het wordt een toegangskaart voor een cultureel leven waarmee iedereen op een gelijke manier door de deur komt, of je nu tot één van de kansengroepen behoort of niet. Op die manier zal de bestaande KomUitPas, die al jaren wordt gebruikt in Eeklo met als doel allerlei sport-, cultuur- en andere vrijetijdsactiviteiten drempelverlagend te maken, in de UITPAS worden opgenomen.

 

UiTPAS Meetjesland zet op die manier de traditie van de Eeklose KomUitpas verder in een ruimer geheel, met als eerste partnergemeente Assenede. Mensen met een beperkt inkomen kunnen blijven genieten van de bestaande korting op vrijetijdsactiviteiten,  maar daarnaast kan iedereen punten sparen. 

 

33 steden en gemeenten

Na de regio Dender (Aalst), Brussel, Gent, Oostende, regio Zuidwest (Kortrijk), regio Kempen (Turnhout) en de reeds voor 2016 en begin 2017 geplande lanceringen in Maasmechelen, Mechelen, Heist-op-den-Berg en Leuven krijgt UiTPAS zo stilaan stevig voet aan de grond in Vlaanderen. De UiTPAS zal eind 2017 beschikbaar zijn in 33 steden en gemeenten, goed voor ruim 1,4 miljoen inwoners in Vlaanderen en Brussel.

De inwoners kunnen met die ene pas terecht in bibs, musea, cultuur- en kunstencentra, speelpleinen of concertzalen, maar ook in sporthallen en zwembaden.

 

Meer info op www.comeet.be en www.cultuurnet.be/uitpas

 

uitpas web 

 

 

Gerelateerd nieuws
komuitpas

Gerelateerd nieuws
uitpas

Gerelateerd nieuws
vrije tijd


Zoeken