Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / juli 2016 / Voorbereidende werken nieuw zwembad gestart

Voorbereidende werken nieuw zwembad gestart

Op 30 juni zijn de werken aan het sporthallencomplex in de Burg. Lionel Pussemierstraat gestart. Eerst wordt een nieuw stooklokaal gebouwd aan de evenementenhal.

uitnodiging sportcomplex 

De verschillende partners organiseren op donderdag 27 oktober 2016 van 18 tot 21 uur een infomarkt in de cafetaria van het sportcomplex. Hierbij zal piekfijn uitgelegd worden welke werken er gepland zijn, de timing, gevolgen voor de mobiliteit,... Er worden verschillende standjes voorzien waar u uw specifieke vragen kan stellen. Om 19.30 uur wordt er een uitgebreide toelichting gegeven over het hele project door de verschillende partners en de stad Eeklo. Iedereen is van harte welkom!


 

Binnen twee jaar worden een nieuw zwembad, een nieuwe kinderopvang en een vernieuwde sporthal in gebruik genomen. THV ARTES Depret -  ARTES Roegiers uit Zeebrugge voert de werken uit voor een bedrag van € 9.476.689,96 (350 werkdagen).

 

De fasering ziet er als volgt uit:

  • fase 1 (technische lokalen en berging van de turnzaal) begint 30 juni en loopt maximaal 70 werkdagen (tot begin november 2016). In deze fase blijft het sportcomplex open ; 
  • fase 2 (aanpassingen aan huidig sportcomplex) loopt van begin november tot eind 2016 (= max. 30 werkdagen). In deze periode is de sporthal niet bruikbaar. Er worden oplossingen gezocht voor alle sportclubs : zo zullen turnzaal en skatezaal voor een groot deel kunnen gebruikt worden ;
  • begin januari 2017 start fase 3 (250 werkdagen), die de afbraak van de kleedkamers en de cafetaria omvat en de realisatie van het nieuwe zwembad en BKO voorziet. Ook dan is de sporthal open voor gebruik.

 

De werken worden geleid door beheerspartner FARYS|TMVW.  Voor het totale bedrag van bijna   € 9,5 mio wordt een indrukwekkende realisatie voorzien. Het nieuwe zwembad wordt aangebouwd aan het sporthallencomplex : het is een 3-badenconcept met een sportbad van 25 bij 16,5 meter met beweegbare bodem, een doelgroepenbad van 16,5 bij 8,5 meter en een peuterbad met waterdiepte van 25 en 45 cm. In één beweging worden alle sanitaire installaties van het sporthallencomplex vernieuwd en worden nieuwe burelen, een nieuwe kracht-trainingszaal, een nieuwe cafetaria en nieuwe danszalen gebouwd. Bovendien is er de clustering met een buitenschoolse kinderopvang voor 100 kinderen.

Het is een uitdaging om ook de omgeving te betrekken bij dit dossier: mobiliteit, heraanleg van de parking, eventuele aanpak van de buitenterreinen, wisselwerking met de school, enz.

 

160701 zwembadbko stooklokaal 03 web 

 


Zoeken