Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / maart 2016 / Positieve resultaten voor aangekondigde controles Voedselagentschap

Positieve resultaten voor aangekondigde controles Voedselagentschap

Van maandag 22 tot en met zondag 28 februari 2016 werd in Eeklo een aangekondigde controleactie gehouden. 15 controleurs van de Provinciale Controle-Eenheid Oost-Vlaanderen hebben 140 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd. 79% kwam er positief uit.

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in EEKLO. De samenwerking met de stad Eeklo verliep zeer goed. 

 

Ongeveer 79 % van de gecontroleerde bedrijven behaalde een goed resultaat. Er werden 34 eetgelegenheden, 44 kleinhandelszaken, 18 gemeenschapskeukens, 21 café’s, 5 bakkerijen, 6 slagerijen, 5 viswinkels, 3 frituren, 3 groothandels en 1 transportbedrijf gecontroleerd.

 

In totaal werden 25 (18%) waarschuwingen en 5 (3,5%) processen-verbaal opgesteld. 

 

De belangrijkste tekortkomingen waren overtredingen tegen de hygiënevoorschriften,  onvoldoende autocontrole en  het niet hebben of afficheren van de vereiste toelating en / of registratie.

Alle bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden tot ze in orde zijn.

Geen enkel bedrijf werd gesloten omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid. Ook moesten er om dezelfde reden geen voedingsmiddelen in beslag genomen worden.

 

favv 

 

 

 


Zoeken