Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / maart 2016 / Tentoonstelling Onderweg

Tentoonstelling Onderweg

De KA!, het Rode Kruis Opvangcentrum Eeklo en de Groep Intro nodigen u uit naar de tentoonstelling ‘ONDERWEG’ tot donderdag 24 maart in de hal van de KA!, Pastoor de Nevestraat 26 in Eeklo.

De informatieve tentoonstelling rond vluchtelingen is en wordt uitgebreid met een artistiek luik. Leerlingen beeldhouwkunst maken een bas-reliëf met als thema ‘Onderweg’.

De bezoeker wordt uitgenodigd om mee te werken. Tekeningen, gemaakt door bewoners van het opvangcentrum, worden getoond en zijn gebundeld in een boek.

 

Het gelegenheidstrio ‘3 a tipico’ concerteert op vrijdag 18 maart om 18.30 uur in de hal. Niet alledaagse instrumenten een altdwarsfl uit en een basklarinet in een unieke bezetting met piano. Eigen verschreven muziek om vrolijk van te worden maar toch met een vleugje ernst met wereld-muziek, klassieke muziek en filmmuziek.

 

Al 25 jaar vangt Rode Kruis-Vlaanderen asielzoekers op. Dit gebeurt op een structurele wijze in opdracht van de overheid. Een tentoonstelling schetst nu niet alleen deze voorbije 25 jaar maar brengt ook een beeld van hoe Rode Kruis-Vlaanderen ook vandaag nog deze kwalitatieve opvang organiseert.
Feiten, cijfers en getuigenissen van ex-bewoners uit die kwarteeuw verklaren de voortdurende veranderingen in de opvang van asielzoekers. Foto’s geven de bezoekers een realistisch beeld van wat een opvangcentrum voor asielzoekers is en hoe de praktische organisatie in zijn werk gaat. Tot slot staat de tentoonstelling ook even stil bij 10 jaar Voogdij voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen door Rode Kruis-Vlaanderen. Deze tentoonstelling kwam mede tot stand dankzij de steun van Fedasil, het Federaal Agentschap voor de Op-vang van Asielzoekers.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 24 maart op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 16 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 15 uur.

 

expo onderweg 


Zoeken