Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / mei 2016 / CC De Herbakker met namen als Nathalie Meskens, Tom Dice, Sioen, veel theater en comedy !

CC De Herbakker met namen als Nathalie Meskens, Tom Dice, Sioen, veel theater en comedy !

De programmatoren hebben met plezier een mooi en divers programma in elkaar gepuzzeld. Ze slaagden er opnieuw in een seizoen klaar te stomen waarbij iedere theaterliefhebber, muziekfreak, filmfanaat of comedyfan ruim aan zijn trekken komt. Lees verder voor meer details voor het nieuwe Herbakkerseizoen en bestel tickets vanaf 4 juni.

SEIZOENSTART op vrijdag 23 september met het concert van Nathalie Meskens: ‘Meskens in Motown’. Na het concert krijgt het publiek een hapje en een drankje in de aangeklede polyvalente zaal.

We verwelkomen vertrouwde gezichten zoals Matthias Sercu van de De SpelerijDaan Hugaert, Guido Belcanto (samen met Barbara Dex & Jan De Smet) en Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo. Daarnaast vermelden we graag nog grote namen zoals Bruno Vanden Broecke, Vic De Wachter (met De KOLONIEMT), Adriaan Van den Hoof, Lady Linn (die haar Magnificent Seven weer van stal haalt), Lieve Blancquaert en Sioen.

We zetten de fijne samenwerking met muziekclub N9 verder en organiseren samen een paar fijne concerten en Meewind 2.0. In N9 Villa kan u gaan kijken naar MILES! en Fred Eaglesmith. In het CC begeleiden de jazz-muzikanten van Nordmann live een film. We zijn ook trots dat we samen de Nederlandse hiphopsensatie Typhoon naar Eeklo kunnen halen. De man speelt bij onze Noorderburen enkel in de grote zalen en speelde al op festivals als Pinkpop & Sziget, maar nu verkiest hij de hoofdstad van het Meetjesland!

 

Daarnaast hebben we binnen ons muziekprogramma voor ieder wat wils. Van Nederlandstalige kleinkunst (bv. Jelle Cleymans), Franstalige easy listening (bv. Saint-Marteau & Pauline Vernimmen tot een intiem concert met Meetjeslander John Snauwaert. We kondigen ook met trots het optreden van Tom Dice aan. Na lang weggeweest is Tom helemaal terug.

Zoals u reeds van ons gewend bent zijn er ook verscheidene voorstellingen op locatie: o.a. Laïs in de Sint-Jozefskerk en de circusvoorstelling van Cie Ea Eo.

Theater is en blijft een grote pijler in het aanbod van CC De Herbakker. We vermeldden reeds enkele namen maar zijn ontzettend trots dat we onder meer Compagnie Cecilia, Toespijs (met Alice Reijs en Ariane Van Vliet), LAZARUS en Peter Van Asbroeck & Hans Van Cauwenberghe aan dat lijstje kunnen toevoegen. Verder hebben we ook een aantal mooie muziektheatervoorstellingen. Zo kan je komen kijken naar I Solisti Del Vento & Chris Lomme, Het Banket (met Stefaan Degand) en speelt Michaël Pas in het stuk ‘Othello’ van Toneelgroep Maastricht. Daarnaast investeert CC De Herbakker ook in jonge makers. Deze beloftevolle makers bieden we graag een podium: De Nwe Tijd, Ensemble Leporello en Lisa Verbelen.

 

COMEDY 

Verscheidene Meetjeslandse comedians komen graag naar CC De Herbakker om hun show los te laten op het grote publiek. Zo vinden volgend jaar de premières van de nieuwe voorstelling van Koen Dewulf, Joost Van Hyfte en Henk Rijckaert plaats. Daarnaast verwelkomen we volgend seizoen ook Xander De Rijcke, Begijn Le Bleu, Piv Huvluv en William Boeva.

 

COMEDYCAFE 

Een vaste waarde in ons programma is het comedycafé. MC Bas Birker presenteert zes gratis comedyavonden met telkens twee opkomende talenten en een grotere naam als headliner. Bij die zes zijn onder andere Raf Coppens en Kamal Kharmach.

 

FAMILIE

De jongste bezoekers laten we uiteraard niet in de kou staan. Er zijn twee circusvoorstellingen en enkele mooie familievoorstellingen van o.a. Studio ORKA, Ultima Thule en Sprookjes Enzo.

Vier Eeklose organisaties bundelen de krachten voor het programma van Kunstendag voor Kinderen, op zondag 20 november. In het CC kijk je naar een voorstelling terwijl je door een koptelefoon het verhaal hoort. Ook N9, de Bib & Speelbazaar voorzien activiteiten op die speciale dag!

 

We spraken al over de samenwerking met N9, maar dat is niet de enige. Zo krijgen bepaalde voorstellingen i.s.m. COMEET & andere culturele organisaties uit de regio het label UITSCHIETER (dat minder bekende voorstellingen die in het Meetjesland zijn geprogrammeerd in de kijker zet). Ook met cultuurcafé Bakkerei wordt opnieuw samengewerkt, o.a. voor ’t klein podium en het maandelijkse Comedycafé.

 

CINE LOCAL 

Het succesvolle concept van het filmprogramma blijft behouden: de tweede woensdag van de maand vertonen we dezelfde film twee keer. Na de namiddagprojectie kan ons publiek bovendien genieten van een kopje koffie met gebak. We maakten een lange lijst met films en kozen uiteindelijk voor een mooie selectie van nationale en internationale films. Zo kan u onder meer komen kijken naar Belgische trotsen ‘Black’ van Adil El Arbi of ‘Achter De Wolken’ met Chris Lomme en Jo De Meyere. We konden uiteraard niet rond Mathias Schoenaerts, die één van de hoofdrollen in ‘Far from the Madding Crowd’ vertolkt. Nog op het programma staan onder meer ‘Son of Saul’, ‘Café Derby’ en ‘Spotlight’.

 

PRAKTISCH

Op zaterdag 4 juni vanaf 13 uur gaat de ticketverkoop van start, enkel via www.ccdeherbakker.be. Een up-to-date handleiding voor het aankopen van de tickets verschijnt binnenkort op de website.

Vanaf maandag 6 juni kan u via alle vertrouwde kanalen reserveren. De website blijft de makkelijkste en snelste manier, maar wie via telefoon, mail of aan de balie bestelt, helpen we met evenveel plezier verder. U kan terecht aan de balie van het STIP, Molenstraat 36 in Eeklo. Van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur.

 

Vorig seizoen namen we de beslissing om het systeem van de abonnementen af te schaffen en iedereen vanaf dag één gelijke kansen te geven. We merkten dat dit een hedendaags, eerlijker en transparanter systeem was. Ook dit jaar komt iedereen gelijk aan de start, om het even hoeveel tickets je wil kopen.

De beloning van de trouwe klanten wordt ook behouden: wie tickets voor vier verschillende voorstellingen bestelt, geniet meteen van een korting van 5%. Wie tickets voor 8 verschillende voorstellingen bestelt, krijgt 10% korting. Jongeren (- 26 jaar) worden nog eens extra gestimuleerd: zij krijgen 15% korting vanaf 4 verschillende voorstellingen en 20 % korting vanaf 8 verschillende voorstellingen. Familievoorstellingen tellen mee voor de korting. Ciné Local-voorstellingen niet. U blijft de korting van uw eerste bestelling behouden doorheen het seizoen. Vb. U bestelt in juni 2016 vier voorstellingen en ontvangt 5% korting. Nadien bestelt u nog vijf tickets. Op deze korting blijft de korting van 5 % gelden. 

 

 


Zoeken