Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / mei 2016 / HAP - Food Truck Festival op 21 en 22 mei 2016

HAP - Food Truck Festival op 21 en 22 mei 2016

De organisatoren van het HAP festival delen mee dat, tot hun grote spijt, ze het HAP festival in Eeklo aanstaand weekend niet kunnen laten plaatsvinden. Het HAP festival is een tuinfeest op basis van Foodtrucks waarbij een combinatie van locatie, opkomst publiek, goed weer en lekkere gerechten voor een spetterend feest kan zorgen.

De locatie is er en het lekkere eten ook maar zowel de organisatie als de foodtruckers zijn bezorgd over de weercondities. Zij vragen naar maatregelen in geval van een nat weekend. Voor het Hapfestival is dat zeker niet iets dat in hun planning staat. Ze begrijpen echter wel de foodtruckers. Ze bieden een forum voor startende zelfstandigen op het Hapfestival en geen of weinig volk betekent ook geen inkomsten en alleen maar kosten.

Omdat ze als HAP meer willen zijn dan een braderij van foodtrucks investeren ze heel wat in stroomgroepen, aankleding, nachtsecurity, cleaningcrew,…. Dit zijn uiteraard kosten waarbij ze een minimum aan return nodig hebben om uit te de kosten te komen. Op zich is dat in een dynamische gemeente met redelijk weer geen probleem. Maar de helft van de tijd zware regen en de andere helft bewolkt met veel kans op regen heb je niet in de hand helaas en zijn funest voor een tuinfeest.

Alleen ligt het niet in de bedoeling noch in ee mogelijkheden om  extra budget te voorzien om hier aan tegemoet te komen.
Ze betreuren het dat ze deze beslissing moeten nemen maar helaas hebben ze te weinig garanties met het tegenvallende weer om er een goede editie van te maken.

 

www.hapfestival.be 

 

hapfestival afgelast

 

 

Gerelateerd nieuws
hapfestival

Gerelateerd nieuws
foodtruck


Zoeken