Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / november 2016 / Week van de Smaak 2016

Week van de Smaak 2016

Dit jaar is het alweer tijd voor de 10de editie van de Week van de Smaak. Van 10 tot 20 november staat die in het teken van ‘De Smaak van Toen’. In Eeklo is er een lezing en een workshop in de bibliotheek en een wereldlunch in het Opvangcentrum.

En die 'Toen', die omvat een heel scala aan mogelijkheden: van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten. Allemaal Toen, en vooral: allemaal bijzonder smakelijk!

 

 

manuadriaens

 

 

LEZING

DE WIJSGEER IN DE KEUKEN VAN WELEER

woensdag 16 november 2016, 19.30 uur

 

Journalist en schrijver Manu Adriaens stelde rond ‘De Smaak van Toen’ een leuke lezing samen. Het resultaat is een verrassende cocktail van zoete, zure en pikante ingrediënten. Wat vonden de Romeinen na een drinkgelag het beste middel tegen een kater? Hoe zag het laatste avondmaal van de Franse komedieschrijver Molière eruit? En in welke groente wou Hugo Claus graag reïncarneren? Op het einde van de lichtvoetige filosofische causerie ‘De wijsgeer in de keuken van weleer’ weet u dit allemaal en nog veel meer...

Prijs € 5 / € 1,25 (KomUitPas)

Vooraf inschrijven via tel. 09 218 27 00, bibliotheek@eeklo.be of in het STIP

 

 

knoedels

 

 

WORKSHOP

JAN-IN-DE-ZAK & KNOEDELS

Vrijdag 18 november - 19 uur

Jan-in-de-zak is een deeggerecht op basis van tarwebloem dat vooral in het Meetjesland werd gemaakt. De kneutels zijn een variant waarbij men van het deeg ronde bolletjes maakt en deze kookt. De kooktijd is hierbij veel korter dan voor Jan-in-de-zak. Meestal werd dit geserveerd met gesmolten boter en bruine suiker. Een vanillesaus is een goed alternatief. Beide recepten worden gemaakt en uiteraard met een kopje koffie geproefd. De workshop wordt gegeven door Martine Vermeire.

 

Prijs € 5 / € 1,25 (KomUitPas)

Vooraf inschrijven via tel. 09 218 27 00, bibliotheek@eeklo.be of in het STIP

 

 

wereldlunch

 

 

 

WERELDLUNCH
Zondag 20 november - 13 uur

Supergezellige wereldlunch met als thema ‘De Smaak van Thuis’. Bewoners zetten het gebouw vol eetkraampjes en serveren, samen met leerlingen van College O.L.V.-ten-Doorn, versbereide gerechten uit hun eigen land.


Schrijf nu in en kom meegenieten van het smakelijk parcours en de supergezellige multiculturele ambiance!

€ 8 / €  4 (kinderen tot 12 jaar of KomUitPas)

Inschrijven: uiterlijk op 14 november 2016 op 09 376 78 60 of integratie.oceeklo@rodekruis.be


 


wvds smaakvantoen


Zoeken