Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / november 2016 / Week van de afvalophaler

Week van de afvalophaler

Op initiatief van Interafval en de Vlaamse afvalintercommunales, wordt de week van 21 tot en met 25 november uitgeroepen als de ‘Week van de Afvalophaler’.

Stad Eeklo vindt het belangrijk dat de afvalophaler, netheidswerker én recyclageparkwachters eens worden bedankt voor hun harde werk. Want:

 

Afvalophalers verdienen respect 

 

Dagelijks zijn in onze regio tientallen mensen in de weer om het huishoudelijk afval op te halen aan huis of in te zamelen op recyclageparken. Ook ruimen vele medewerkers zwerfvuil of sluikstorten op. Deze dienstverlening gebeurt niet altijd in de meest optimale omstandigheden. De medewerkers trotseren weer en wind, worden vaak geconfronteerd met onveilige verkeerssituaties en krijgen regelmatig te maken met onaangepast gedrag.

 

Op initiatief van Interafval en de Vlaamse afvalintercommunales, wordt de week van 21 tot en met 25 november uitgeroepen als de ‘Week van de Afvalophaler’.  Tijdens deze week roepen we mensen op om de afvalophaler, netheidswerker én recyclageparkwachters te bedanken. 

 

Hoe? Er worden bedankstickers verdeeld via verschillende magazines (Humo, TV Familie en Dag Allemaal). Deze stickers kunnen tijdens ‘de week van de afvalophaler’ op de restafvalzak of PMD-zak geplakt worden. Op die manier krijgen de ophalers een ‘dank u’, een figuurlijk schouderklopje voor het dagelijkse werk!

Maar ook een vriendelijke groet met opgestoken hand of een “merci” tijdens een ontmoeting met de parkwachter of ophaler kan al meer dan genoeg zijn! Dat kost niets, maar wordt des te meer geapprecieerd.

 

 


Zoeken