Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / september 2016 / STRAPDAG op vrijdag 16 september, start Week van de Mobiliteit

STRAPDAG op vrijdag 16 september, start Week van de Mobiliteit

De STRAPDAG is de jaarlijkse autoluwe schooldag. Duizenden kinderen, leerkrachten en (groot)ouders uit meer dan duizend Vlaamse basisscholen stappen of trappen op deze actiedag naar school.

DE STRAPDAG – AL TIEN JAAR EEN VASTE WAARDE IN DE SCHOOLAGENDA

 

Het concept is heel eenvoudig. Zoveel mogelijk kinderen, ouders, grootouders, en andere sympathisanten aanmoedigen om tijdens de STRAPDAG te voet of met de fiets naar school te komen. Alle auto’s gaan aan de kant en er is veel meer ruimte voor kinderen. De chaos aan de schoolpoort wordt tot een minimum gereduceerd wat de verkeersveiligheid op de schoolroute en aan de school ten goede komt.

 

Ook dit jaar is een wedstrijd verbonden aan deze STRAPDAG. Maak foto's of een filmpje van je strapdagactiviteit en win leuke prijzen!

Ga hiervoor naar de website van de Strapdag: Octopusverkeersland

 

WEEK VAN DE MOBILITEIT VAN 16 TOT 22 SEPTEMBER 2016

 

Mobiliteit is voor velen nog al te vaak synoniem aan verplaatsingen met de auto. Daar wil de 'Week van de Mobiliteit' verandering in brengen. Een week lang kan je over heel Vlaanderen ontdekken hoe goed het doet om je te verplaatsen met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of via autodelelen. Zoals bij vorige edities verzamelt de Week van de Mobiliteit enkele grote evenementen en acties binnen één week.

Meer info: www.weekvandemobiliteit.be

 

NOG MEER MOBILITEIT IN EEKLO

 

Naast stappen en trappen op de eigen fiets, kan er in Eeklo gebruik gemaakt worden van een fietsen via BLUE BIKE of een wagen via CAMBIO-AUTODELEN.

 

 

Strapdag 2016 


Zoeken