Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2016 / september 2016 / UitPas voor elke Eeklonaar in 2017

UitPas voor elke Eeklonaar in 2017

Regio Meetjesland start in de loop van 2017 met de UITPAS. Dit is een puntenspaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten, met voordelen voor iedereen. Bovendien geeft de pas ook een korting aan mensen in armoede – automatisch én discreet. Zo wordt de Eeklose KomUitPas hier in verwerkt.

uitpas logo 

 

Punten sparen kan aan de balie of spaarzuil van één van de meer dan 900 verschillende organisaties die UiTPAS aanvaarden. Per deelname krijgt de gebruiker van UiTPAS één punt. Wanneer hij of zij voldoende UiTpunten heeft verzameld, kunnen die omgeruild worden voor een voordeel naar keuze. De UiTPAS zet expliciet in op het stimuleren van vrijetijdsparticipatie van elke inwoner en meer in het bijzonder van de meest kwetsbare burgers.

UITPAS Meetjesland

De Meetjeslandse UiTPAS wordt in 2017 in Assenede en Eeklo ingevoerd. Die besturen namen met regionale cultuurorganisatie COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland) het voortouw in het uitwerken van een systeem op maat van de regio. De UITPAS is voor iedereen gelijk: het wordt een toegangskaart voor een cultureel en sportief leven waarmee iedereen op een gelijke manier door de deur komt, of je nu tot één van de kansengroepen behoort of niet. UiTPAS Meetjesland zet op die manier de traditie van de Eeklose KomUitPas verder in een ruimer geheel, met als eerste partnergemeente Assenede. Mensen met een beperkt inkomen kunnen blijven genieten van de bestaande korting op vrijetijdsactiviteiten, maar daarnaast kan iedereen punten sparen.

33 steden en gemeenten

De UiTPAS zal eind 2017 beschikbaar zijn in 33 steden en gemeenten, goed voor ruim 1,4 miljoen inwoners in Vlaanderen en Brussel. De inwoners kunnen met die ene pas terecht in bibs, musea, cultuur- en kunstencentra, speelpleinen of concertzalen, maar ook in sporthallen en zwembaden.

Meer info

www.comeet.be
www.cultuurnet.be/uitpas

 

uitpas voorbeelden 


Zoeken