Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / mei 2017 / 17 mei is de internationale dag tegen homofobie en transfobie

17 mei is de internationale dag tegen homofobie en transfobie

De regenboogvlag hangt al uit!

Meer begrip en aanvaarding voor de diversiteit van seksuele geaardheid en gender! Zware woorden, moeilijke opdracht en toch de toekomst waar een stad zoals Eeklo naar streeft. Het is dan ook belangrijk dat een dag zoals de internationale dag tegen homofobie en transfobie, in de kijker wordt gezet. 

Regenboogvlag 

Gaëtan De Vos, één van de finalisten van Mister Gay Belgium, hijste al op 11 mei 2017 voor Eeklo de eerste regenboogvlag aan het stadhuis. Er werden ook vlaggen aan andere stads- en OCMW-gebouwen gehesen, nl. aan het stedelijk zwembad, het OCMW-gebouw en aan beide ingangen van de Welzijnscampus De Zuidkaai.

Met deze stap maakt de stad duidelijk: ‘Iedereen is welkom in Eeklo!’ Het is een belangrijke stap die er voor zorgt dat ook deze groep in het beleid een zichtbare plaats krijgt.

Melden van homofoob gedrag

Daarnaast is het ook belangrijk dat homofoob gedrag wordt aangepakt. Dergelijk gedrag kan steeds aan het Sociaal Huis worden gemeld.

Wil je liever via een ander weg met iemand spreken? Bel/mail.chat dan gerust naar de holebifoon

Sportcharter 

Gelijke behandeling van hetero- en holebiseksualiteit is belangrijk in ieder facet van het leven, ook tijdens het sporten. Daarom wordt de sportcharter, met de gemeenschappelijke verklaring over de gelijke behandeling van hetero- en holebiseksualiteit in de sport, ondertekend. Dit is het signaal aan alle sportclubs en hun trainers, leden, supporters en medewerkers in Eeklo om iedereen, ongeacht de geaardheid, gelijk te behandelen.

Deze ondertekening vindt plaats in samenwerking met de leden van de sportraad, HoleMee en de werkgroep voor holebi’s en transgenders in Meetjesland.

 

 

int dag tegen homohaat 

 


Zoeken