Direct naar hoofdmenu / zoekveld

fairtrade-maaltijd 2010

Op 27 mei 2010 vond de Fairtrade-maaltijd plaats in het stadskantoor van de stad Eeklo. Alle personeelsleden werden uitgenodigd om te proeven van een broodmaaltijd met lekkere producten uit het Zuiden en producten van bij ons. Fair trade gaat immers om het verkrijgen van een eerlijke prijs voor het werk en de producten. Dit zowel voor boeren in het zuiden als in het noorden. Maar boeren uit het zuiden hebben het dikwijls nog een stuk moeilijker dan hier. Fairtrade ijvert voor deze mensen en dankzij Fairtrade kunnen deze boeren een zelfstandig leven opbouwen.

ftmaaltijd 2010

Met deze maaltijd willen we deze producten stimuleren en iedereen bewust maken rond hun aankopen.

De Fairtrade-producten zijn aan te kopen in de supermarkt of via de wereldwinkel. De deelnemende winkels zijn te vinden op www.fairtradegemeenten.be.

Verder omvat Fairtrade het stimuleren van lokale, duurzame consumptie enĀ  productie. Daarom werd het vlees en de kaas aangekocht bij een lokale boer uit de streek. Het vlees werd aangekocht bij Hoeve Houtland uit Assenede en het vlees bij Hoeveslagerij Heydehof uit Eeklo. Deze en nog veel meer lokale producenten zijn te vinden op de website van www.mmm-eetjesland.be. Neem gerust een kijkje! Als toetje kreeg iedereen een herbakkerstaartje met lekkers uit de streek!Zoeken