Direct naar hoofdmenu / zoekveld

De Lijn

 

logo delijn 240px

 

Om de klanten nog beter te kunnen bedienen gaat de Lijn voortaan naar de mensen toe, met een mobiele winkel. Die is te vinden in Eeklo:

  • elke 2de en 4de donderdag van de maand van 9 tot 13 uur op de donderdagmarkt. Je kan er info opvragen over diensturen en wegomleidingen; tickets en abonnementen aankopen.

Mobiele lijnwinkel verhuist op de markt: in de winter neemt de mobiele lijnwinkel steeds een standplaats in aan het begin van de Boelare. Door de komst van de terrassen zal de lijnwinkel vanaf eind april tot 1 oktober te vinden zijn ter hoogte van Boelare 68. 

 

 

TARIEVEN

Een rit korte afstand (1 of 2 zones) kost € 1. Het tarief voor een rit lange afstand (3 of meer zones) blijft op € 1,60. In samenwerking met de Lijn stelt de stad Eeklo een goedkopere lijnkaart voor alle Eeklose inwoners (let op: wel beperkt tot ritten op het grondgebied van Eeklo !) ter beschikking. Dit wil zeggen dat de lijnkaart € 6 kost in plaats van € 10. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën. De stad staat in voor de € 4 korting

Met een Lijnkaart kunt u meerdere ritten met de bus maken. Een Lijnkaart is 25 tot 50 % goedkoper dan een biljet. Een Lijnkaart kan u niet op de bus zelf kopen, maar wel in een voorverkooppunt: een Lijnwinkel, maar ook in Eeklose krantenwinkels (NIET in STANDAARD BOEKHANDEL !), supermarkten, tankstations en het station.

Vanaf 16 augustus 2016 kunt u ook lijnkaarten kopen in het STIP (Molenstraat 36), het stadhuis (Markt), het stadskantoor (Industrielaan) en het sociaal huis (Kaaistraat). 

 

 

NIEUW WIJZIGING TARIEF VANAF 1 FEBRUARI 2015 !! 

het onderscheid tussen korte (tot 2 zones) en lange ritten valt weg. Er blijft maar 1 tarief meer over, het zogenaamde UURTARIEF. Als je opstapt is er 1 ontwaarding van je Lijnkaart, en die is 1 uur geldig.

Een gewone lijnkaart kost vanaf 1 februari € 14 (dat is nu € 10). Per ontwaarding betaal je dan € 1,40.

De inwoners van Eeklo kunnen voor ritten binnen Eeklo gebruik maken van een GEMEENTEKAART. Vanaf 1 februari 2015 betaal je daar € 10 voor (tot dan € 6). De stad blijft € 0,40 per rit/ontwaarding betalen. Als reiziger zelf betaal je € 0,60 in plaats van € 1. 

 

 

Nieuw tarief voor 65-plussers vanaf 1 september 2015

Vanaf 1 september 2015 moet u als 65-plusser ook betalen om te reizen met De Lijn. U kan vanaf dan een jaarabonnement van € 50 kopen, of een Lijnkaart, sms-ticket of biljet. Als u op per jaar minstens 17 keer bus of tram, neemt, zal een jaarabonnement het voordeligst zijn.

 

 

Welke lijnen kunt u nemen in Eeklo? 

 

Lijn 58 Gent - Eeklo - Brugge

 

Lijn 58s Eeklo - Brugge (sneldienst)

 

Lijn 62 Eeklo - Sint-Laureins - Sint-Margriete

 

Lijn 63 Eeklo - Watervliet - Sint-Jan-in-Eremo

 

Lijn 64 Aalter - Eeklo

 

Lijn 66 Zomergem - Eeklo

 

Lijn 67 Gent Handelsmarkt - Zomergem - Waarschoot - Eeklo

 

Lijn 69 Waarschoot - Gent

 

Lijn 96 Eeklo - Assenede - Zelzate

 

Lijn 97 Eeklo - Ertvelde - Zelzate

 

Lijn 98 Eeklo - Oosteeklo - Assenede

 

 

Aan het station van Eeklo (Koningin Astridplein) hebben alle bussen een halte.

 


 

Wat verandert aan de lijnen in Eeklo?

In functie van de aansluiting met de trein aan Eeklo Station of de aansluiting aan andere buslijnen, verschuift de dienstregeling vanaf 14 december 2014 van volgende lijnen tot wel 30 minuten:

 

  • Lijn 58 Gent– Eeklo – Brugge
  • Lijn 58s Eeklo – Brugge
  • Lijn 96 Eeklo – Assenede – Zelzate
  • Lijn 97 Eeklo – Ertvelde – Zelzate
  • Lijn 98 Eeklo – Oosteeklo – Assenede
  • Lijn 62 Eeklo – Sint-Laureins – Sint-Margriete

Op weekdagen wordt een extra rit voorzien vanuit Sint-Margriete die aansluiting heeft met de trein van iets na 7 uur richting Gent.

Op vraag van de gemeente Sint-Laureins is er op de donderdag/marktdag een extra rit terug vanuit Eeklo. De bestaande marktritten wijzigen licht.

 

  • Lijn 63 Eeklo – Watervliet – Sint-Jan-in-Eremo

De marktritten op donderdag wijzigen licht. Op weekdagen en weekvakantiedagen wordt er een extra rit voorzien vanuit Sint-Jan-in-Eremo met aankomst om 7uur aan het station van Eeklo.

 

u kunt de dienstregelingen raadplegen op www.delijn.be en www.delijn.be/eeklo

 


belbus 480px


 


Zoeken