1722 geactiveerd

1722 activatie

1722 is een nummer dat geactiveerd wordt bij risico op storm of wateroverlast en is geen permanent nummer. Je kan het e-loket gebruiken of 1722 bellen als je bijvoorbeeld grote schade hebt aan je dak, als je water in je woning hebt of als de openbare weg onder water staat.

Wie bel ik als ik hulp nodig heb?

Stel jezelf de vraag als er een leven in gevaar kan zijn of er risico is op brand. In dat geval moet je altijd naar 112 bellen. Als er geen leven in gevaar is of risico is op brand, moet je jezelf de vraag stellen of je hulp van de brandweer nodig hebt.

Gebruik het e-loket als je hulp van de brandweer nodig hebt of bel 1722.

Als je schade hebt maar geen hulp van de brandweer nodig hebt, kan je beroep doen op een gekwalificeerde vakman of de herstellingen zelf uitvoeren.

Je moet dus altijd 112 bellen in geval van brand of levensgevaar. Bel 112 bijvoorbeeld als er een gevaar is op de openbare weg, zoals een boom die op de weg ligt of als er losgeraakte dakpannen en stenen op de weg liggen. Bel 112 bijvoorbeeld ook als er instortingsgevaar is of als er een incident is met gewonden.

Als je zelf herstellingen uitvoert, zet dan je veiligheid op de eerste plaats. Enkele voorbeelden van problemen waarvoor de brandweer niet moet contacteren zijn schade aan je tuinhuis, een omgevallen boom in je tuin of een tuin die onder water staat. Je moet de brandweer ook niet contacteren omdat je elektriciteit uitgevallen is.

Neem bij een schadegeval contact op met je verzekeraar.

Contact

Noodplanning

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor Routebeschrijving
Tel.
09 218 28 12
noodplanning@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:30