Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Eeklo leeft! / KVVV Eeklo

KVVV Eeklo

 
wandelingdoorbeeldigeeklo

 

Het Eeklose straatbeeld biedt een bijzonder rijke verzameling beelden, andere kunstwerken en monumenten. Het doel van deze wandeling is onze stadsgenoten "Beeldig Eeklo" wat beter te leren kennen. De wandeling vertrekt aan één van de belangrijkste kunstwerken van de stad: De Grote Kop in de buurt van het Jan-Frans Willemsplein.
De verkenning van beelden, kunstwerken en monumenten eindigt aan de St.-Vincentiuskerk. De samenstellers van de wandeling geven bij elk beeld of kunstwerk een korte uitleg met interessante achtergrondinformatie. Download hier de wandeling door Beeldig Eeklo in het Coronatijdperk (2 km).
Deze wandeling is een uitnodiging van KVVV-Eeklo aan alle Eeklonaars om in Coronatijden de eigen stad al wandelend te verkennen met de familie (of met één vriend(in) op een veilige afstand.

 


 

 

 

ridder awbeir 

 

Awbeir is tot ridder geslagen

 

Elk jaar wordt iemand die zijn/haar diensten in dienst heeft gesteld van de stad Eeklo of de naam ‘Eeklo’ ver buiten de stads- en/of landsgrenzen bekend heeft gemaakt, door VVV-Eeklo als Ridder opgenomen in de Orde van den Eeclooschen Herbacker. Op 13 oktober was het Albert Everaert (Awbeir) die de eer kreeg om zichzelf vanaf nu ‘Ridder in de Orde van den Eeclooschen Herbacker’ te noemen.

 


 

huysmanhoeve
Regionaal Toeristisch Infokantoor

 

herbakkersbier 230px
Streekproducten

rcoemelck ridderslag 230px
Ridders in de orde
van den Eeclooschen Herbacker

 

lotjen 230px
Lotjen

Arrangementen

 

VVV in beeld

 

 

Archief voor het Meetjeslands Cultuurleven

 


Bebloemingswedstrijd 2011

 

Meer informatie over VVV Eeklo

Raad van bestuur
Geschiedenis

Doelstellingen

Privacyverklaring KVVV Eeklo

 


Zoeken