Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Eeklo leeft! / VVV Eeklo / Streekproducten

Streekproducten

herbakkers 480px

 

Herbakkersbier

Wie in de middeleeuwen niet tevreden was met zijn hoofd, kwam, zoals de legende het vertelt, naar Eeklo om het te laten herbakken. Het hoofd werd afgehakt, herkneed en in de oven geschoven. De vlammen herbakten niet alleen uiterlijk het hoofd maar zuiverden het ook innerlijk zodat alle zorgen verdwenen. Maar VVV Eeklo vindt dat je de dag van vandaag een beter resultaat bereikt met het drinken van een herbakkersbiertje. Een ambachtelijk, vurig en zuiverend blond bier van hoge gisting met twee jaar nagisting op de fles (alc. 8,5% vol.). Gebrouwen door proefbrouwerij Andelot in Lochristie voor VVV-Eeklo.

 

Verkooppunten

Flandria Drinks, Raverschootstraat 254, 9900 Eeklo.

 


 

herbakkerstoartje 480px

 

Herbackerstoartjen

Een smeuïg taartje met croutedeeg, een soort frangipanevulling, Eeklose speculooskruimels en cuberdonsiroop. Erkend streekproduct op basis van de authentieke Eeklose cuberdons van Confiserie Geldhof en de speculoos van Biscuiterie Willems.

 

Verkooppunten

Bakkerij Dhaese, Markt 5, 9900 Eeklo.

Bakkerij De Pau, Boelare 136, 9900 Eeklo.

Bakkerij Philip, Kerkstraat 41, 9900 Eeklo.

Bakkerij De Sutter, Koning Albertstraat 19, 9900 Eeklo.

Bakkerij Peter, Raverschootstraat 240, 9900 Eeklo.

Bakkerij Tom en Sofie, Veldekens 99, Adegem

 


 

vlinders 480px

 

Herbakkersspeculoos en het Eekloos Vlinderken:

De Eeklose speculoos zag het levenslicht kort na de Eerste Wereldoorlog. De Eeklose bakkers Richard Van Hoorebeke (R.V.H.), Jozef Van Hoorebeke  (VANHORA) en Philibert Blancke (LILAN) maakten van speculoosbakken hun specialiteit. Na de 'golden sixties' van de vorige eeuw, stierven de drie Eeklose bedrijven de stille dood. Maar dank zij Biscuiterie Willems kan Eeklo terug genieten van de heerlijke speculoosgeur.

Op vraag van VVV-Eeklo wordt het krokant gekarameliseerde koekje op basis van goede boter, kandijsuiker en speculooskruiden af en toe gebakken in de vorm van de Eeklose Herbakker en het populaire 'Vlinderken' van weleer (R.V.H.) werd naar het aloude recept als streekproduct opnieuw op de markt gebracht.

 

Biscuiterie Willems

Nieuwendorpe 33c

9900 Eeklo

tel.: 09 I 218 72 70
www.willemsbiscuits.com


Zoeken