Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Eeklo leeft! / evenementen

evenementen

herbakkersfestival publiek1 480px

 

Het retributiereglement voor huur van materiaal (versie 1 mei 2013).+ aanvulling (1 oktober 2014) 

Politiereglement evenementen politiezone Meetjesland centrum versie 21 februari 2011 

 

In Eeklo vinden diverse evenementen plaats:

 

Markten in Eeklo

Buitenspeeldag

Erfgoeddag

Zomershopping

Zomer- en winterfoor

11-juliviering (Eekloverdag)

Helden in het Park

Meetjeslandse Balloonmeeting

Jozefse Feesten

Herbakkersfestival

Open Monumentendag

Dag van de Klant

Kaaifeesten

Kerstshoppingfestival

 

Marktfeesten in 2018

 


 

Evenementenbeleid

 • Evenementencel

  De evenementencel – die bestaat uit een vertegenwoordiging van stad Eeklo, politie en brandweer – streeft ernaar om de organisatoren te helpen bij het veiliger maken van hun evenementen. Ze wil ook het belang van veiligheid in de kijker plaatsen. De evenementencel van de stad Eeklo ontving in september 2009 de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs.

 

 • Evenementenformulier

  Voor elk groot en klein evenement wordt aan de organisator gevraagd om een evenementenformulier in te vullen. U vindt het digitaal invulformulier door hier te klikken. In het retributiereglement (versie 1 mei 2013) vindt u de tarieven voor o.m. uitleen van materiaal.

 • Duurzame evenementen

  In iedere gemeente of stad vinden jaarlijks tal van evenementen plaats. Dit kan gaan van massamanifestaties op pleinen of festivalweides tot kleinschalige activiteiten in parochiezalen. Al deze evenementen zorgen voor een ecologische voetafdruk. We moeten deze afdruk zo klein mogelijk proberen te houden. Bekers of …? Flyers of elektronische uitnodigingen? Voldoende afvaleilandjes? Parkeerplaatsen? Verlichting? Waterverbruik? Geluidsoverlast? Zwerfvuil?
  Op al deze vragen krijgt u antwoord en advies in bijgaande folder. Wil u een aantal folders op papier? Laat het aan de milieudienst@eeklo.be weten en wij sturen een paar exemplaren op.

 

 • Evenementenkoffer

  Stad Eeklo verhuurt vanaf 2011 een evenementenkoffer. Deze koffer omvat allerlei zaken die nuttig en/of noodzakelijk zijn voor de veiligheid bij de organisatie van een groot of klein evenement. De stad voorziet in twee koffers. Deze werden aangekocht en samengesteld met de € 2500 die de evenementencel ontving bij het winnen van de Provinciale Veiligheidsprijs 2009. Toen werd al gezegd dat de geldprijs zou gebruikt worden om een evenementenkoffer te maken.
  Voor het gebruik van de koffer zal een huurprijs worden aangerekend. De prijs omvat zowel het gebruik van enkele zaken als pictogrammen, kegels, brandblusapparaten, enz. als de verbruikskost van onder meer markeerlint en evenementenafvalzakken. Er is geen waarborg voorzien. De koffer huren kost € 25. Klik hier voor het reglement (1 mei 2013)

 


 

Plan je parcours van je evenement, wandel- of fietstocht zelf en hou hierbij rekening met mogelijke omleidingen of innames van openbaar domein

 

 

 

 

 

 

 

evenementen

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 28 00

fax 09 218 28 01

e-mail: evenementen@eeklo.be

verantwoordelijke evenementen: Anneleen Adriaenssen

 

open elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur

 

Grote kaart

 


Zoeken