Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Kidsgids

Om het vrijetijdsaanbod voor kinderen in de stad Eeklo overzichtelijk te houden, kiest het stadsbestuur ervoor om voor elke schoolvakantie een Kidsgids te laten verschijnen. Hierin vindt u een overzicht van alle activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, cultuurdienst, bibliotheek, kunstacademie, buitenschoolse kinderopvang en wijkcentrum De Kring.

 

Kidsgids 

Om het vrijetijdsaanbod voor kinderen in de stad Eeklo overzichtelijk te houden, kiest het stadsbestuur om voor elke schoolvakantie een Kidsgids te ontwerpen. In de Kidsgids vind je een overzicht van de activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, cultuurdienst, bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang tijdens de schoolvakanties. Zo weet je steeds welke leuke activiteiten je kinderen in de vakantie kunnen doen.

 

De kidsgids wordt nog enkel digitaal rondgestuurd. Je kan de meeste recente kidsgids steeds op deze webpagina vinden. Wens je je echter steeds als de eerste in te schrijven voor de activiteiten voor je kinderen, dan kan je de Kidsgids ook gratis ontvangen via e-mail: vul dit korte formulier in.

 

De Kidsgids wordt opgedeeld per leeftijdsgroep

Zo ontdek je in een oogopslag alle activiteiten specifiek voor jouw kind. Klik hieronder op de knoppen van de leeftijdsgroep van jouw kind om het aanbod te leren bekijken.

 

De Kidsgids Krokus 2021 komt op 18 januari online. 

 

Kidsgids Kerst 2020

 

kidsgids nieuwsbericht-websitekopie

 

Naar aanleiding van het coronavirus ziet de organisatie van de herfst kerstactiviteiten er anders uit dan vorige jaren. De stad Eeklo neemt extra maatregelen om alles vlot en veilig te laten verlopen en volgt hierbij de richtlijnen van de federale regering. Lees aandachtig de maatregelen rond de kerstactiviteiten die in de Kidsgids vermeld staan.

Het stadsbestuur behoudt ten allen tijd het recht om het aanbod aan te passen, omwille van overmacht door het coronavirus.

OPGELET!

Door de verstrenging van de coronamaatregelen van vrijdag 23 en woensdag 26 oktober zijn er heel wat wijzigingen van de activiteiten.
ALLE activiteiten voor 13+ werden door de coronamaatregelen sowieso afgelast.

 

 

kg kerst kleuter

Kidsgids kerst 2020

editie voor 1ste tot 3de kleuter

interactieve pdf - update 19 november


kg kerst lager


Kidsgids kerst 2020

editie voor 1ste tot 6de leerjaar

interactieve pdf - update 19 novemberkg kerst middelbaar

Kidsgids kerst 2020

editie voor het 1ste middelbaar

interactieve pdf - update 19 november
 

Verenigingengids 2020-2021

 

Ben je op zoek naar een vereniging met jeugdwerking in Eeklo, dan kan de Verenigingengids je hierbij helpen. Met deze gids krijg je een overzicht van alle sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Eeklo.

 

verenigingengids 2020 

 

Download hier de Verenigingengids 2020-2021

NIEUW laatste upload: 29 september 2020

 


 

Online inschrijven

Vanaf nu kan je online inschrijven voor alle activiteiten georganiseerd door Stad Eeklo via www.eeklo.be/vrijetijd. Inschrijven voor de sportkampen en activiteiten die georganiseerd worden door de sportclubs zelf, gebeurt echter via de inschrijvingslink in de Kidsgids. Deze vind je niet terug op het overzicht via eeklo.be/vrijetijd.

 

Om in te schrijven voor de kinderopvang in de herfstvakantie kan dit pas vanaf zaterdag 28 september.

 

vrijetijd-klikomdoortegaan 

 


 

De Kidsgids verschijnt per vakantieperiode verschijnen als een interactieve pdf. Deze pdf's bevatten allerlei aanklikbare links die het voor jou nog eenvoudiger maken om meer informatie over de activiteiten te vinden. Het is eenvoudiger om je kind in te schrijven voor de verschillende vakantieactiviteiten van de jeugddienst, sportdienst, buitenschoolse kinderopvang, bibliotheek, CC De Herbakker en academie. Daarnaast is het mogelijk om de pdf's, behalve op je computer, ook te bekijken op je smartphone en iPad. Indien je liever alles op papier naleest, hoef je niet langer de hele Kidsgids door te nemen, maar hoef je enkel de pagina's te printen die voor jou belangrijk zijn.

Er zijn wel enkele zaken waar je op moet letten om de interactieve pdf optimaal te kunnen bekijken.

  • Je bekijkt de interactieve pdf het best met de laatste versie van Adobe Reader (Adobe Reader XI). Deze kan je - gratis - via deze link downloaden: http://get.adobe.com/nl/reader/
    Je hoeft niet de laatste versie te hebben om de Kidsgids te bekijken, maar je hebt dan wel de mogelijkheid om alle digitale opties in de Kidsgids optimaal te benutten.
  • Bij het aanklikken van een interactieve link zal Adobe Reader toestemming vragen om op internet te gaan. Dit is een beveiliging om geen ongeautoriseerde toegang tot het internet te maken. Dit pop-up-scherm zal dan verschijnen:

    veiligheidswaarschuwing kidsgids

    Deze veiligheidswaarschuwing mag je voor de Kidsgids steeds toestaan. Deze links zijn steeds gelinkt met de website van de stad Eeklo en zijn dus veilig.
    Tip! Vink "Onthoud mijn handelingen voor de site" aan, dan krijg je deze melding niet meer voor de Kidsgids.


Mocht je nog andere problemen ondervinden of bijkomende vragen hebben over interactieve pdf's, aarzel dan niet om ons te contacteren via kidsgids@eeklo.be

 

 


 

communicatie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 28 80

fax 09 218 28 01

e-mail: communicatie@eeklo.be

communicatie- en informatiecoördinator: Veerle Vernaeve

Eeklo op Facebook - @stadEeklo op Twitter

 

open elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur

 

Grote kaart


Zoeken