Relaas in het Meetjesland

Jouw plek in het Meetjesland: een zomers verteltraject

Mijn plek! Een plek om te schuilen, de plek waar je jezelf kan zijn, een plek waar je je thuis voelt, de plek waar het allemaal begon,…  Rond dit thema slaan enkele Meetjeslandse bibliotheken en culturele centra de handen in elkaar. We organiseren samen met verhalencollectief Relaas een verteltournee vol verhalen over bijzondere plekken in het Meetjesland. En daarvoor zoeken we jou!

Heb je zelf een bijzondere band met een plek in het Meetjesland en wil je die met anderen delen? Dan laten we jouw verhaal graag aan bod komen tijdens één van onze vertelavonden volgende zomer. 

Je hoeft geen ervaren verteller te zijn, zolang je maar een waargebeurd verhaal wil brengen dat je zelf hebt meegemaakt. Een verhaal dat ontroert, verrast, vertedert of doet lachen: het kan allemaal. Wij zorgen ervoor dat je goed begeleid wordt, en daarvoor doen we een beroep op verhalencollectief Relaas.

Samen met een verhalencoach en je medevertellers ga je in drie avonden op zoek naar een verhaal over jouw plek en leer je er een boeiend relaas van te maken. Je gaat aan de slag met concrete bouwstenen en voorbeelden en werkt toe naar het brengen van je eigen waargebeurd verhaal, op de vertelavond of in podcastvorm.

De mensen achter Relaas geloven er alvast in dat iedereen een waargebeurd verhaal te vertellen heeft dat de moeite waard is om te delen. Ook als je geen spraakwaterval bent of nog niet precies weet wat je wil vertellen, ben je dus welkom!

PRAKTISCH

  • 3 dinsdagavonden workshop: 10, 17 en 24 mei 2022  telkens van 19 uur tot 22 uur in de bibliotheek van Eeklo.
  • De opnames gebeuren op zaterdag 4 juni 2022 in de loods van CC De Herbakker aan de Nijverheidskaai 7 te Eeklo.
  • Een verteltournee doorheen het Meetjesland in de zomer van 2022.
  • Het traject wordt jou gratis aangeboden door COMEET.  We vragen wel om op elke workshopsessie aanwezig te zijn en op één of twee vertelavonden.
  • Maximum 12 deelnemers. Inschrijven kan via info@comeet.be of op het nummer 09 373 75 96
  • I.s.m. Relaas, Cultuurcentrum De Herbakker, Bibliotheek Eeklo, Cultuurcentrum Evergem, Bibliotheek Evergem, Bibliotheek Kaprijke en Bibliotheek Zelzate.

Contact

Cultuurdienst

Adres
Molenstraat 36 , 9900 Eeklo Bibliotheek
Tel.
09 218 27 31
cultuur@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
open van 10:00 tot 17:30