Aksak Maboul + Leopard Skull in muziekclub N9

  • za 6 november 2021 van 20:00 tot 23:59
Koop tickets
Aksak Maboul bestaat al sinds 1977, maar de avant-garde band nam in die lange periode verschillende vormen aan. Stichter Marc Hollander - ook de oprichter van het Crammed Discs label - is het enige permanent lid. Tegenwoordig bestaat de kern van de band uit Hollander en vocaliste Véronique Vincent. Na een lange pauze brachten ze in 2020 het nieuwe dubbelalbum ‘Figures’ uit. Daarop komen alle genres en stijlen die de band in zijn lange bestaansgeschiedenis verkende samen: je hoort elektronica en pop, maar ook experimentele muziek, jazz, minimalisme én hedendaags klassiek.

In oktober van 2021 zullen er twee gelimiteerde vinyls verschijnen. Op ‘Redrawn Figures 1 & 2’ staan er reworks en covers door onder andere Cate Le Bon, The Notwist, Kate NV, Vanishing Twin, Felix Kubin, Toulouse Low Trax, Hello Skinny, Matias Aguayo en Hollander zelf. Bovendien werkt de band ook aan een nieuwe studioplaat die in de herfst van 2022 zal verschijnen. Live laten Hollander en Vincent zich bijstaan door Lucien Fraipont (Robbing Millions), Erik Heestermans en Faustine Hollander.

Leopard Skull opent de avond. De band rond multi-instrumentalist Harm Pauwels is sinds 2020 Artist in Residence bij muziekclub N9. In 2019 verscheen debuutalbum ‘Welcome Home’ bij EXAG’ Records en stond de band in de finale van Sound Track Oost-Vlaanderen. Het afgelopen jaar werkte Leopard Skull volop aan nieuwe muziek. Die klinkt nog steeds heerlijk psychedelisch.

Locatie

Kubiek
Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 17
  • VVK 14

Reserveer