Kristien De Proost - Simon, Garfunkel, My Sister and Me

CultuurCentrum De Herbakker
  • do 17 juni 2021 van 20:30 tot 22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
September 1981. Paul Simon en Art Garfunkel spelen hun legendarische benefietconcert in Central Park New York voor meer dan 500.000 fans. De avond gaat de geschiedenisboeken in als een muzikaal feest van vriendschap, solidariteit en liefdadigheid.

Mei 1982. De dubbelelpee ‘Simon & Garfunkel Live in Central Park’ doet zijn intrede ten huize De Proost en veroorzaakt de hevigste ruzies tussen twee zussen. Wie is eigenaar van de plaat? En kan die zomaar beslissen wie wanneer mag luisteren?

Januari 2017. Kristien De Proost ontdekt dat Paul Simon en Art Garfunkel elkaar al jaren mijden. Meer nog: ze waren al gesplit ten tijde van hun legendarische concert in Central Park, en konden elkaar niet meer rieken of zien.

But the show had to go on. Geschokt door die informatie beslist Kristien De Proost dit trauma te verwerken in een nieuw project.

Witte theatermaakster en actrice Kristien De Proost nodigt zwarte theatermaakster en actrice Bwanga Pilipili uit voor de ultieme re-enactment van Simon & Garfunkels liveconcert. Wie speelt Art en wie speelt Paul? Overleven Bwanga en Kristien de confrontatie met de twee onsterfelijke muzikanten? Met elkaar? Geraken we met zijn allen tot aan het laatste nummer? En zijn er aan het eind winnaars en/ of verliezers?
Een voorstelling over rivaliteit in al haar vormen. Live versus tape, vrouw vs man, zwart vs wit, Europa vs Amerika. Over bruggen en woelig water. Maar vooral over het recht om te blijven zingen wat je wil.

van, met: Kristien De Proost en Bwanga Pilipili
scenografie, kostuums: Marie Szersnovicz
sound: Brecht Beuselinck
productie: Kristien De Proost, kunstencentrum nona
coproductie: Arenbergschouwburg Antwerpen, CAMPO Gent, C-TAKT Genk, De Grote Post Oostende, WP Zimmer.
met steun van: Vlaamse Gemeenschap en Sabam for Culture

Locatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 17
  • -26 jaar 12,2
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 4,25

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo