SONICO - Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango

Pop-uptheater CC De Herbakker
  • vr 4 november 2022 van 20:30 tot 22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
Met ‘Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango’ brengt het Brusselse ensemble SONICO hulde aan ‘tango nuevo’-uitvinder Astor Piazzolla. Via een confrontatie met de revolutionaire composities van Eduardo Rovira biedt SONICO een bredere tango-invalshoek.

Astor Piazzolla en Eduardo Rovira worden gewoonlijk voorgesteld als de twee baanbrekende voortrekkers van de 'tango nuevo'. De vraag wie van hen nu de eerste was die de traditionele tango moderniseerde, zorgde naar verluidt voor rivaliteit tussen beide componisten.

Dit vormt het perfecte uitgangspunt voor SONICO’s derde album. Voor het eerst wordt de muziek van beide octetten naast elkaar geplaatst. Met deze ensembles verkenden de twee protagonisten de grenzen (“the edge”) van het genre.

SONICO werd door de Argentijnse pers bejubeld als ‘de redder van de tango nuevo’. In de magazines Billboard en Rolling Stone worden ze gecatalogeerd in de top 10 van meest essentiële hedendaagse tango-ensembles. ‘The Edge of Tango’ speelde op het Klarafestival in 2021.

productie: El Antitango vzw
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschapscommissie, la Fédération Wallonie-Bruxelles, de Vlaamse Gemeenschap

Locatie: Pop-uptheater

Locatie

Pop-uptheater CC De Herbakker
Nijverheidskaai 7 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 18
  • -26 jaar 12,9
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 4,5

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo