K!oncert

Pop-uptheater CC De Herbakker
  • zo 4 december 2022 van 15:00 tot 16:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Reserveer plaatsen

De samenwerking tussen CC De Herbakker en de Kunstacademie blijft maar groeien! De K!oncerten; een concertcyclus waarbij leerkrachten van de KA! optreden met hun meest bedreven leerlingen of andere gastmuzikanten kende een groot succes afgelopen seizoen. Met enthousiasme hernemen wij deze cyclus ook dit seizoen.

Opnieuw beiden we een gevarieerd en kwaliteitsvol programma aan van klassieke muziek in de meest uiteenlopende stijlen, genres en bezettingen. Van barok en classicisme, over romantiek en neoromantiek, tot en met de meer moderne klassieke muziek uit de 20ste eeuw, jazz, enz.

Dat betekent dat je net zoals vorig seizoen de meest intieme bezettingen als meer uit de kluiten gewassen ensembles op het podium kan verwachten; duo’s, een trio of kwartet, maar evengoed een uitgebreide combo, een grotere kamerbezetting of wie weet zelfs een meer symfonische orkestsamenstelling.

Kom langs en laat je verrassen door regionaal toptalent!

Editie december:

K!oncert is een programmatie van CC De Herbakker i.s.m. de Kunstacademie. De bedoeling is om de meest gevorderde leerlingen uit domein muziek samen met hun leerkrachten een podium te geven om een kwalitatief hoogstaand gebeuren uit te werken.

Na het succes van de drie K!oncerten van vorig jaar, gaan we volop voor een tweede seizoen! De spits wordt afgebeten door de klassen van Denis Naessens (klarinet en saxofoon) en Ellen Van den Bunder (dwarsfluit). Beide leerkrachten musiceren in verschillende bezettingen samen met hun leerlingen, daarbij bijgestaan door de pianobegeleider Filip Martens. Ook leerling An Van den Abeele neemt een deel van de begeleiding voor haar rekening. Tevens spelen enkele ensembles mee: het gemengd blazersensemble en het klarinetensemble “de Si’skes”. Soli bij de leerlingen zijn: Luc Wauters (dwarsfluit), Ria Van de Velde (altsaxofoon) en Sofie Maeyens (klarinet).

Op het programma staan onder meer Dvorak, Piazzolla en The Beatles.

Gratis, maar reserveren is verplicht.

Locatie: Pop-uptheater

Locatie

Pop-uptheater CC De Herbakker
Nijverheidskaai 7 , 9900 Eeklo

Prijs

  • gratis
  • Kansentarief met UiTPAS Meetjesland gratis

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo