Theater FroeFroe - Prins Arthur V

5de en 6de leerjaar

Cultuurhuis Herbakker
  • di 7 mei 2024 van 10:00 tot 11:10
Reserveer plaatsen

Met ‘Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat’ heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Al de verhalen in dit boek zijn heerlijk fantasievol, speels en toch pakkend.

Het verhaal ‘De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde’ gaat over de minst sympathieke poppenspeler ooit: een bezeten marionetist die ondanks verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op ‘Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes’, in aanwezigheid van de keizer zelf. Zijn moeder koopt hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn.
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens dit spel van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

Dit mooi en intrigerend verhaal met sprookjesachtige karakters en een verrassend plot baadt in een macabere sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

‘Prins Arthur V’ is een verrassende en poëtische voorstelling, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul (spelstage), Mattis Van Den Branden (assistentiestage)
livemuziek: Luna Janssens (compositie en uitvoering - stage kleinkunst)
kostuums: Astrid Michaelis
poppen: Jan en Marc Maillard, Astrid Michaelis
decor: Bruno Smeyers, Janneke Hertoghs
techniek: Jo Heijens, Marjolien Cuypers
tekst naar Benny Lindelauf van Jan Maillard en cast
regie: Marc Maillard
coproductie: Perpodium
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

duur: 70 min.
max aantal: 250 lln

www.froefroe.be 

Theater FroeFroe biedt in een week van 13 mei 2024 omkadering aan in de klas. Leerlingen kunnen zelf ondervinden hoe heerlijk het is om met poppen te spelen. Dit duurt twee lesuren en er mogen max. 25 lln deelnemen. Kostprijs: € 2 per leerling. Inschrijven en info via scholen@cultuurhuisherbakker.be. 

'Voor De Show' is een interactief, digitaal theaterspel waarmee je jouw leerlingen warm maakt voor de voorstelling in het cultuurcentrum.

Hier vind je de link naar het spel voor 'Prins Arthur V' van Theater FroeFroe.

Locatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor de Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 5

Organisatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo