fABULEUS / Helder Seabra - Human Instruction Manual

5de en 6de secundair

Cultuurhuis Herbakker
  • do 28 maart 2024 van 13:45 tot 14:45
Reserveer plaatsen

In minder dan een seconde maken we connectie met mensen aan de andere kant van de wereld. Waarom is het dan zo moeilijk om verbinding te maken met de mensen met wie we iedere dag omgaan? ‘Human Instruction Manual’ is een intense dansvoorstelling over de zoektocht naar een handleiding voor de mens en voor het leven.

Voortgestuwd door elektronische dansmuziek bewegen 12 jongeren om elkaar heen. Gaandeweg proberen ze de afstand tot elkaar te overbruggen. Maar hoe ontcijfer je de gebruiksaanwijzing van een ander? En hoe krijg je aan de buitenwereld uitgelegd hoe jij zelf in elkaar zit?

De Portugese danser/choreograaf Helder Seabra danste lange tijd bij Ultima Vez en Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui. De laatste jaren ontwikkelt hij eigen werk in binnen- en buitenland, onder andere vanuit zijn eigen gezelschap Incognitus.

choreografie, eindregie: Helder Seabra 
concept, cocreatie: Natascha Pire, Helder Seabra
assistentie: Jessie Susan Lhôte
dans: Ine Bervoets, Milo De Clerck, Nolan Decreton, Ben Herlaar Masina, Victor Jansen, Shanoy Saunders, Flore Schroyen, Sabur Simbananiye, Hannes Van Borm, Maïté van Genugten, Julie Van Minnebruggen, Lena Wilmots
muziekcompositie: Stijn Vanmarsenille
kostuums: Oona Mampuys
lichtontwerp: Kim Rens
coproductie: STUK, Tweetakt, Perpodium
met de steun van: Destelheide, stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

THEATERKRANT
De choreografen hebben samen met deze jongeren een onstuimige en tegelijk fragiele danstaal ontwikkeld, die het zoeken naar de rol van lichaamstaal en aanraking indrukwekkend verbeelden.

duur: 60 min.
max aantal: 220 lln

www.fabuleus.be 

Passerelle, een cultuureducatieve dansorganisatie, biedt op maa 25 en din 26 maart 2024 een bewegingsworkshop aan in het kader van de voorstelling. Dit duurt twee lesuren, vindt plaats in Cultuurhuis Herbakker en er mogen max. 25 lln deelnemen. Kostprijs: € 2 per leerling. Inschrijven en info via scholen@cultuurhuisherbakker.be

Op de backstagesite van fABULEUS vind je nog meer informatie over de voorstelling. Je kan o.a. meer lezen over de dansers, zeven korte video's met de choreograaf bekijken, en - heel leuk om te doen - je eigen manual maken.

Locatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor de Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 7

Organisatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo