Jean Blaute - Met vallen en opstaan

Cultuurcentrum De Herbakker
  • do 7 maart 2024 van 20:00 tot 21:30
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets

In deze muzikale boekvoorstelling vertelt Jean Blaute het verhaal van de 'zoon van de muziekwinkel' die uitgroeide tot de 'George Martin van de Lage Landen'.

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: “Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen.” Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikantproducer. Jean Blaute vertelt over zijn rijke, tot de verbeelding sprekende avonturen. Zijn carrière bevat talloze anekdotes, bijvoorbeeld over zijn korte ervaring bij de vuilnisdienst in New Orleans, maar ook wijze levenslessen. Jean Blaute brengt een muzikale compagnon de route mee om de verhalen af te wisselen met liedjes, want muziek, daar draait het om! 

Special guest: Eric Melaerts

Jean Blaute & Eric Melaerts - a match made in heaven

Ik heb het in geen enkel huwelijk noch relatie langer volgehouden dan in mijn verbond met Eric Melaerts. Dat geldt in mijn richting uiteraard ook voor hem. Sinds begin jaren 80 hebben wij ons samen nuttig gemaakt, in diverse opnamestudio's, honderden uren op podia, TV-shows in België en Nederland en nog het allerliefst tezaam, in duo, genoten van onze theaterexploten Gedeelde Adoraties.

Dat is al even geleden en daarom voelde ik de onvermijdelijke drang om zowel onze koppen als onze muziekinstrumenten weer tezaam te brengen op mijn muzikale lezing 'Met vallen en opstaan'. Er wordt passioneel en eclectisch muziek gespeeld, geschraagd in historische duiding, d.w.z. we spelen niet zomaar wat. En ach ja: er mag al eens gelachen worden. Welkom bij ons!

Locatie

Cultuurcentrum De Herbakker
Pastoor de Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 13
  • -26 jaar 9,4
  • Kansentarief met UiTPAS Meetjesland 3,25
  • Vriendenprijs 11,8
  • Vriendenprijs -26 7

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo