DAAU + RUDY TROUVÉ in muziekclub N9, ism CC De Herbakker

muziekclub N9
  • za 13 april 2024 van 20:00 tot 23:59
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets

Die Anarchistische Abentunterhaltung is terug. De feniks herrijst weer uit haar as. Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit, het creatieve vuur nog wat opgepookt door Rudy Trouvé. Die is beeldend kunstenaar, meesterknutselaar, levende legende en amateur geluidsgoochelaar. De vriendelijke doch ietwat vreemde bompa van de Antwerpse scene is bovenal muzikant. En visionair in bijberoep.


DAAU dook het repetitiehok in en volgde blindelings orders op van bovengenoemde. Enkel een drumstel, een accordeon, een klarinet, een contrabas en twee aftandse taperecorders werden toegestaan. Vrienden kwamen langs. Opnames werden gemaakt. Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie, maar wat we zeker weten is dat de heer Trouvé werd teruggevonden in een hangar in Antwerpen Noord, enkele maanden later. Een intrigerende geluidscollage was het enige dat overschoot. De ruggengraat voor de plaat was er, en in een donkere decembermaand werkten de heren de composities verder af, met animaties van R.T. ter inspiratie, afgespeeld op gigantische kartonnen dozen.


‘Musik für Animierten Tonspurfilm’ verschijnt in oktober via het Brusselse label SubRosa. Het is een plaat vol paradoxen. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future. De DJ is al naar huis maar het feestje op planeet DAAU is nog lang niet gedaan. Want de film blijft lopen en er moet nog worden geïmproviseerd. Niemand weet waar dat eindigen zal…


Dit is een double bill. Rudy Trouvé opent de avond solo, na de pauze bestijgt DAAU het podium.


Dit concert is een samenwerking tussen muziekclub N9 en CC De Herbakker en vindt plaats in muziekclub N9.


Locatie

muziekclub N9
Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 20
  • Kansentarief met UiTPAS Meetjesland 5
  • VV 17

Reserveer

Organisatie

Muziekclub N9
Molenstraat 165 , 9900 Eeklo