DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant - COSÌ

  • vr 20 augustus 2021 van 20:30 tot 21:45
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
Op de scène verschijnen twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violiste. Samen filosoferen en discussiëren ze over het bestaan van fysieke trouw. De filosoof Don Alfonso beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw kunnen blijven. De mannen eisen tegenbewijs en zetten samen met hem een experiment op. Despina, de kamermeid, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Geeft het resultaat Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt de liefde wel in een structuur te gieten?

DESCHONECOMPANIE heeft een missie: opera's toegankelijk maken voor een breed publiek. Na 'Don Juan' komen ze opnieuw naar Eeklo met een bewerking van 'Cosí fan tutte', het tweede deel in de Mozart-De Ponte trilogie. Met schalkse humor, lichtvoetige misverstanden maar ook verstilde aria's vormt deze 'Cosí' een frisse introductie in het genre opera voor jong én oud.

KNACK FOCUS
Goossens combineert aanstekelijk spel (waarin rechtstreeks naar het publiek gespeeld wordt) met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.

regie, tekstbewerking, concept: Tom Goossens
muzikale leiding: Wouter Deltour
met: Clara Cleymans, Lucas Cortoos, Wouter Deltour, Arne Luiting, Carine van Bruggen, Annelies Van Gramberen
met dank aan: Raphaël Vandeweyer, LOD Muziektheater, CC De Grote Post, BRONKS, KASK Drama, Gwenda Dispersyn, Ruben Lefever
een productie van: DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant / Translab
in coproductie met: Operadagen Rotterdam en Opera Ballet Vlaanderen
in samenwerking met: LOD Muziektheater en KASK Drama
met de steun van: de Vlaamse Overheid

Locatie

Huysmanhoeve
Bus 1 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 18
  • -26 jaar 12,9
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 4,5

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo