Pigeon on Piano - Short Stories

Huysmanhoeve
  • zo 22 augustus 2021 van 11:00 tot 12:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
Pigeon on Piano is het muzikale project van pianiste Katrien Verfaillie, een Gentse met roots in de Westhoek. In april 2020 werd Katrien vooral bekend door haar hit 'Kunnik nemi na joen komn', geschreven in de eerste lockdown en na enkele dagen al bijna 200 000 bekeken op YouTube. Het lied raakte een gevoelige snaar bij veel mensen en ging viraal op sociale media. Ze waagde zich toen voor het eerst aan gezongen werk.

In 2014 maakte Katrien een eerste album met elf eigen instrumentale pianocomposities. Ze speelde tal van concerten in culturele centra en clubs, voor bedrijven en in huiskamers, tot zelfs live voor Radio 1 met Kommil Foo (2015). In Eeklo zal ze haar tweede album 'Short Stories' (2017) brengen.

Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman. Luisteren en kijken naar Pigeon on Piano is een bijna filmische ervaring.

Door de coronacrisis kon dit concert vorig seizoen niet plaatsvinden. De Huysmanhoeve vormt het ideale decor om op zondagmorgen van intieme pianomuziek te genieten.

Locatie

Huysmanhoeve
Bus 1 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 13
  • -26 jaar 9,4
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 3,25

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo