ADHD + THE GREEN MEAN MACHINE in muziekclub N9

  • vr 22 maart 2024 van 20:00 tot 23:59
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets

ADHD ontstond in 2009, ter gelegenheid van het Blues and Jazz Festival in Höfn, in het zuidoosten van IJsland. Amper een jaar later werd de debuutplaat van het viertal gekroond tot Jazz Album of the Year op de Icelandic Music Awards. Het was het begin van een bijzonder vruchtbaar muzikaal bestaan.


De muziek van ADHD is nu eens melancholisch, dan weer uptempo en laat zich het best omschrijven als jazz, al zit er volgens de muzikanten ook rock in. Het is namelijk niet alleen de geest van Miles Davis die rondwaart in het muzikale universum van de band, je hoort ook invloeden van Radiohead, Dr. John of Steely Dan.


Recentste album ‘ADHD 8’ zag het levenslicht in oktober van 2022. Voor de opnames van de plaat keerde ADHD terug naar de plek waar het allemaal begon: Höfn. De muzikanten bouwden er een kerk om tot studio en namen er acht nieuwe instrumentale songs op.


We waren danig onder de indruk van de passage van ADHD in muziekclub N9 in 2021, daarom nodigen we de band graag opnieuw uit. Live is het kwartet namelijk één brok pure energie!


The Green Mean Machine opent de avond. Saxofonisten Werend Van Den Bossche (Dishwasher_) en Warre Van de Putte (Don Marsh V), drummer Marcos Della Rocha (Kolonel Djafaar) en bassist Zjef Van Steenbergen (Broes) delen een liefde voor jazz en experimentele muziek. De vier Gentenaren voegen daar nog elementen uit klassieke muziek, folk en rock aan toe. Dat resulteert in een sound die zowel krachtig als speels is.


The Green Mean Machine was vorig jaar een van de finalisten van Sound Track Oost-Vlaanderen. Op hun debuut-EP ‘The Engine’ uit 2023 hoor je de aanstekelijke energie die zo typerend was voor Miles Davis’ Second Great Quintet of The Ornette Coleman Quartet.

Locatie

muziekclub N9
Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 19
  • Kansentarief met UiTPAS Meetjesland 4,75
  • VVK 16

Reserveer

Organisatie

Muziekclub N9
Molenstraat 165 , 9900 Eeklo