muziekclub N9 in de Huysmanhoeve: ADMIRAL FREEBEE + NELE DE GUSSEM

Huysmanhoeve
  • vr 6 augustus 2021 van 19:30 tot 23:30
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
Admiral Freebee - de charismatische bard die ons classics schonk als ‘Rags ’n Run’ en ‘Nothing Else To Do’ - is terug. But not as we know him. Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Aldus stortte de Admiraal zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, drumcomputers en allerhande elektronica. Het heeft zijn creatief proces verrijkt en diepgang gegeven zonder dat hij zijn ware aard verloochent.

Het levensbeschouwelijk mijmeren is de Admiraal nog niet verleerd en ook zijn warme, melancholische stemgeluid is nog geheel intact. Zo klinkt zijn nieuwe EP ‘Don’t Follow Me, I’m Lost’ ondanks - of juist dankzij - de nieuwe sound volledig vertrouwd en toch als nooit tevoren. Admiral Freebee betreedt nieuw muzikaal gebied, maar hij oogt allerminst verloren.

Support door Nele De Gussem (Uma Chine, BRNS). Zij is in 2021 Artist in Residence bij muziekclub N9. Op het podium laat ze zich omringen door niets dan instrumenten. Analoge en fm synths, samples, effecten, loops en haar stem zijn haar bondgenoten voor deze trip down the rabbit hole. Haar soundscapes en nummers staan bol van de hoekige ritmiek, klankexperiment en gelaagde vocals. Tijdens deze soloset gaat Nele op muzikaal onderzoek en tast ze de grenzen van haar instrumenten en zichzelf af.

Locatie

Huysmanhoeve
Bus 1 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 30
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 7,5
  • VVK 27

Reserveer

Organisatie

Muziekclub N9
Molenstraat 165 , 9900 Eeklo