Alcohol

Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de (dagelijkse) routine.

Toch is het geen onschuldig product. Overmatig gebruik ervan kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten (bijvoorbeeld slaapproblemen, hartklachten, concentratiestoornissen), relationele klachten, overmoedig gedrag en ongevallen in het verkeer. Alcohol is ook slecht voor de lijn.

Het is dus belangrijk om bewust met alcohol om te gaan en je gebruik te beperken. Dit kun je doen door alcoholvrije dagen in te lassen en door het aantal glazen dat je drinkt te beperken.

Ouders kunnen hun kinderen helpen om op een verantwoorde manier met alcohol te leren omgaan. Dit kun je doen door zelf het goede voorbeeld te geven, door met je kind te praten over alcohol en door grenzen te stellen.

Hieronder bundelen we de voornaamste informatie over het thema. Je kunt ook testen wat jij weet over alcohol of hoe het zit met je eigen alcoholverbruik. Er zijn testen voor jongeren en volwassenen.
Je kunt ook berekenen hoeveel calorie├źn er in je alcoholische drankje zitten.

Contact

Preventie

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:30 & 14:00 tot 16:00
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30
Naar top