Artistiek Ambassadeur

TOM DICE is winnaar ARTISTIEK AMBASSADEUR 2022

Tom Dice - Winnaar Artistiek Ambassadeur 2022Michel Moens

Zondag 23 januari 2022 vond de prijsuitreiking artistiek ambassadeur plaats in de loods aan de Nijverheidskaai, de tijdelijke pop-up locatie van CC de Herbakker. Drie genomineerden maakten kans op de prachtige prijs Spiegelkool, gemaakt door kunstenaar Saar de Buysere. Dat waren David de Geest, Lukas Verstraete en Tom Dice. Uiteindelijk is het Tom Dice die de eer ontving om gekroond te worden tot winnaar Artistiek Ambassadeur 2022. Het muziekensemble Capo 4 kleedde de prijsuitreiking muzikaal aan.

Dit jaar zijn er 2050 online publieksstemmen geronseld. Dit hoge aantal geeft blijk van de grote betrokkenheid en appreciatie van de inwoners van de stad. Daarom is het een evenement dat de adviesraad voor cultuur ambieert om de komende jaren te blijven op inzetten.

Eddy de Baets (voorzitter ARC): “Nadat we vorig jaar een digitale editie gekend hebben voor de verkiezing van de Prijs voor Cultuurverdienste was ik zeer verheugd om de goedkeuring te krijgen van het stadsbestuur om dit jaar terug een fysieke bijeenkomst te mogen organiseren voor de verkiezing van Artistiek Ambassadeur. Dat dit uiteindelijk plaatsvond in de pop-up van CC de Herbakker aan de Nijverheidskaai vond ik zelfs een eer! De manier waarop het ganse CC-team deze locatie ingericht heeft, krijgt van mij een dikke proficiat. En ik ben er fier op dat we vanaf heden, voor  de komende twee jaar, Tom Dice als Artistiek Ambassadeur mogen benoemen. Tom heeft de afgelopen jaren zichzelf op de internationale artistieke kaart gezet en wordt daar nu door stad Eeklo en zijn bewoners voor beloond, top!”

Over Artistiek Ambassadeur

Het Artistieke Ambassadeurschap van de Stad Eeklo, georganiseerd door de Adviesraad voor Cultuur, wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of een groep personen die een link hebben met de Stad Eeklo en die op artistiek vlak een hoog niveau behaald hebben in een kunstdiscipline of in een mengvorm van kunstdisciplines (beeldende kunst, muziek, woord, dans en media). Hoog niveau wordt op één of op beide onderstaande elementen bepaald:

  • Artistieke bekendheid buiten de grenzen van Eeklo op nationaal en/of internationaal vlak;
  • Bijzondere erkenning en/of prijs voor een artistieke prestatie op nationaal en/of internationaal vlak.

De nominatie kan een bekroning zijn van een volledige carrière of een speciale eenmalige prestatie. Overleden personen kunnen niet genomineerd worden. De prijsuitreiking voor Artistiek Ambassadeur vindt telkens plaats op de nieuwjaarsreceptie van de ARC. Voor meer informatie over artistiek ambassadeur, raadpleeg het reglement onderaan deze webpagina.


Winnaars vorige edities

Artistiek Ambassadeur 2022: Tom Dice
Artistiek Ambassadeur 2020: Edward De Geest
Artistiek Ambassadeur 2018: Bart Spanhove

Downloads

Naar top