Direct naar hoofdmenu / zoekveld

be alert

Meteen verwittigd bij een noodsituatie in Eeklo? Registreer via www.be-alert.be, het automatisch alarmeringssysteem van de federale overheid.

 

Wil jij ook op de hoogte gebracht worden als er zich een incident (overstroming, stroomonderbreking, grote brand …) voordoet in jouw straat, buurt of stad?
Meld je dan aan op be-alert.be en geef je adres en mobiel nummer op. Je kan per mail, telefonisch of per sms gewaarschuwd worden bij een incident. Er worden ook instructies meegegeven: bv. ramen en deuren sluiten bij een brand…
Zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

 

be-alert 

 

Wat als ik niet thuis ben?

Je kan meerdere adressen opgeven. Het is zeker nuttig om zowel je woon- als werkadres te registreren. Op die manier word je ook ingelicht als je niet thuis bent.

 

Ik heb geen smartphone, wat moet ik doen?

Geen probleem! Via BE-Alert kan je een sms, e-mail of gesproken bericht op je vaste telefoonlijn ontvangen. De keuze is aan jou.
De berichten en oproepen zijn gratis.

 

Ik heb geen mailadres, wat moet ik doen?

Geen probleem, wij schrijven jou in.
Er liggen een inschrijvingsdocumenten in het stadhuis (Markt 34). Je kan dit  invullen en terugbezorgen aan een medewerker van het stadhuis.

Je krijgt dan een BE-Alert oproep via vaste telefoon of sms.

 

Je kan het inschrijvingsformulier downloaden en printen, je kan dit dan bezorgen tav de ambtenaar noodplanning, Industrielaan 2 in 9900 Eeklo. 

 

Wat met mijn gegevens?

Je gegevens worden enkel door Be-Alert gebruikt. Het is voor BE-Alert ONMOGELIJK om je locatie te bepalen aan de hand van jouw gsm-locatie.

 

Wat moet ik doen als ik een bericht van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je b.v. gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

 


Zoeken