Beloning operatie proper

Stad Eeklo neemt deel aan Operatie Proper van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort. Operatie Proper is het beloningssysteem voor scholen en verenigingen die zwerfvuil duurzaam willen aanpakken. Ondanks het moeilijk jaar gingen de scholen en 1 verenigingen het engagement aan om op hun eigen site en de directe omgeving    zwerfvuil te ruimen, er werd ingezet op brooddozen en drinkbussen, waterkraantjes werden geïnstalleerd, vuilnisbak-stewards werden aangesteld, themalessen werden georganiseerd rond afval- en zwerfvuilproblematiek, enz…

De stad is bijzonder blij dat ook de schooldirecties en verenigingen hun kinderen en leden weten te motiveren om onze omgeving proper te maken.  Dergelijke initiatieven getuigen niet alleen van verantwoordelijkheidszin maar ook van solidariteit en respect voor een propere buurt.  Maar liefst 8 scholen en 1 vereniging gingen grondig aan de slag tegen zwerfvuil en maakten hun actiepunten waar. Om, in naam van alle Eeklonaars, iedereen te bedanken voor de volgehouden inspanningen ontvangen zij een mooie financiële beloning overhandigd door de stad Eeklo.

Een glimp uit de vele acties en de geleverde inspanningen van het afgelopen schooljaar 2020/2021

Freinetschool De kleine Helden

De kleuters doen maandelijks een opruimactie in de buurt van de school

Richtpunt campus Eeklo

Tijdens de lessen STEM Techniek hebben de leerlingen van 1B de vuilnisbakken van de eerste graad 'gepimpt'.

En zeg nu zelf, een grappige, aantrekkelijke en mooie vuilnisbak trekt veel makkelijker afval aan dan een lelijke, vieze bak.

Basisschool Sint-Jozef en Sint-Janneke

Op onze school nemen de meeste kinderen hun koekjes of fruit mee in een doosje. Af en toe komen er toch papiertjes op onze speelplaats terecht en dat is jammer. De kinderen van de eerste graad zijn echter altijd enthousiast om met de afvalknijpertjes aan het werk te gaan. Tijdens de speeltijd rennen ze van hier naar daar en na amper tien minuten zijn de meeste papiertjes verdwenen in de afvalrugzak. Handen wassen en dan terug naar de klas. En zeg nu zelf, straks terug op een nette speelplaats, dat is toch veel leuker.

GO! Atheneum en leefschool De Tandem

Ploggend door de straten rondom de school. Een nette schoolomgeving doet zo veel!

BuBaO De Eik

Deze week vond een grote opruimweek plaats waar we met de leerlingen rond de school gingen opruimen. We verzamelden heel wat afval!

Go! BS De Tandem Eeklo & GO! Leefschool Het Droomschip

Sint-Antonius

De kleuters van 2-3KA gingen deze maand op stap in de buurt. Binnenkort werken ze ook rond het thema 'Afval'. Dit was alvast een goede eerste kennismaking!

College OLV ten Doorn

Ploggen tijdens de LO les in Coronatijden eind oktober 2020

Handbalclub Eeklo VZW

/

Of zoek je?