Direct naar hoofdmenu / zoekveld

EekloNET

logo-eeklonet grootHet stadsbestuur engageerde zich in het voorjaar van 2007 om van Eeklo een kraaknette centrumstad te maken. EekloNET heet het initiatief. Het vertaalt zich in een structurele en dagelijkse opkuis van de Markt. Elke week zal ook elke Eeklose buurt een kuisploeg over de vloer krijgen.

 

EekloNET ledigt op maandag alle vuilbakjes en geeft opnet aan de glasbollen. Op woensdag en vrijdag worden de vuilbakjes en glasbollen in het centrum nog eens extra geledigd en opgeruimd. Op de andere weekdagen wordt in andere zones van de stad gewerkt, maar als er te veel zwerfvuil in het centrum ligt, komen de ploegen er soms niet toe om buiten het centrum te gaan. Vanaf 16.30 uur wordt er schoongemaakt rond de scholen en op de Markt.

 

EekloNET heeft een eigen logo, eigen voertuigen, specifiek materiaal en eigen milieuwerkers. De EekloNET'ters zijn ongetwijfeld al goed gekend doordat ze veelvuldig in het straatbeeld te zien zijn. Maar laat dit geen reden zijn om zelf niet voor een propere stad te zorgen. Mogen we u blijven vragen om zelf inspanningen te doen om geen kauwgom op het trottoir achter te laten en uw sigarettenpeuken niet op de grond te gooien.

 

Hier wordt geveegd

De straten in de stad krijgen geregeld een veegbeurt. Om dit optimaal uit te voeren, is het wenselijk dat er geen auto’s geparkeerd staan langs de trottoirs waar de veegwagen langskomt. Met die doelstelling voor ogen duiken geregeld parkeerverbodsborden op. Mogen we dan ook vragen dat u zoveel mogelijk dit  parkeerverbod respecteert, anders heeft de schoonmaakactie maar deels nut. De politie zal ook toezicht  uitoefenen op het opvolgen van dit parkeerverbod. 

 

Houd uw vuil samen

Niet enkel zwerfvuil, maar ook een weggewaaide PMD-zak, weggewaaid papier&karton of de rondslingerende inhoud van een opengereten restfractiezak kunnen hinder veroorzaken. Zorg er daarom voor dat uw vuilnis goed bij elkaar gehouden wordt.

 

gluttonEekloNET heeft zijn eigen materiaal

In het Stadskantoor, het Cultuurcentrum, de Academie voor Schone Kunsten, de bibliotheek en de sporthal werden asbakken geplaatst, zodat personen die het gebouw binnenkomen, hun sigaret daar kunnen deponeren.

De stad kocht twee bestelwagens voor de EekloNET-ploeg. Op die manier heeft EekloNET zijn eigen vervoer, want tot op dat moment moesten altijd voertuigen van andere diensten gebruikt worden. In de wagens is een aparte, afwasbare ruimte voorzien om het grootste afval in onder te brengen.

Er is de Glutton, een ‘zelftrekkende straatafvalzuiger’. Hij wordt elektrisch aangedreven en kan per oplaadbeurt acht uren werken. Het toestel is milieuvriendelijk, maakt zo goed als geen lawaai en zeer wendbaar.

In de loop van 2011 komt er een nieuwe veegwagen.

 

 


technische dienst

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 28 10

fax 09 218 28 01

e-mail: td@eeklo.be 

Algemene leiding: Talitha Voet

 

Eeklo op Facebook - @stadEeklo op Twitter

 

open elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur

 

Grote kaart


Zoeken