Direct naar hoofdmenu / zoekveld

duurzaam aankopen

Voorbeelden van duurzaam aankopen:

 

Duurzaam hout in de tuin

Na de winter kijken we rijkhalzend uit naar de lente. Tijd om dan beetje bij beetje de tuin op orde te zetten en na te denken over de inrichting ervan.

 

Wie wil genieten van de natuur, houdt natuurlijk ook rekening met de impact die zijn/haar handelingen hebben op ons leefmilieu. Daarom is het belangrijk om bij het inrichten van de tuin te opteren voor PEFC-gelabelde of FSC-gelabelde houtproducten. Deze producten geven de garantie van duurzaam bosbheer. Het hout werd dus gewonnen in een bos waarbij duurzame criteria voor het beheer in acht genomen werden. Geen illegale houtkap en geen schending van de mensenrechten, maar wel het verbeteren van de biodiversiteit, het geven van een eerlijk loon voor de bosarbeiders, het openstellen van het bos voor recreatie,… 

 

Zet dus je duurzaamste beentje voor en geef onze bossen en kinderen een mooie toekomst. Kinderen beleven plezier in een zandbak, op een schommel of zelfs in een zwembad vervaardigd uit PEFC-gelabeld of FSC-gelabeld hout. Je bloemen en planten zullen schitteren in een PEFC of FSC-gelabelde bloembak of met hun wortels tussen houtschors afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. En je hele tuin krijgt een mooie, duurzame uitstraling dankzij een omheining, terras of tuinhuisje met PEFC of FSC-label.

 

Meer info: www.pefc.be.

www.fsc.be 

 

duurzaamhout 1

(Solid)

 

 

duurzaamhout 2.jpg

(Quintelier)

omgeving

(voorheen milieudienst en dienst stedenbouw)

 

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

e-mail: omgeving@eeklo.be 

 

omgevingsambtenaar: Bert Vermeire (specialisatie ruimtelijke ordening)

omgevingsambtenaar: Sabine De Clerck (specialisatie ruimtelijke ordening)

tel. 09 218 28 40 

 

omgevingsambtenaar: Ben Caussyn (specialisatie milieu)

tel. 09 218 28 20

 

Eeklo op Facebook - @stadEeklo op Twitter

open maandag en vrijdag van 9 tot 12.30 uur en op maandag enkel telefonisch van 14 tot 16 uur 

 

 

Grote kaart


Zoeken