Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Textiel

textiel 480px

 

Wordt vier maal per jaar aan huis ingezameld. In 2016 is dit op de woensdagen 11 mei, 7 september en 30 november. U kan het ook naar de kledingcontainers brengen. Stop het textiel in een gesloten zak, zo behoudt het zijn waarde.

 

STAD EEKLO WAARSCHUWT VOOR ILLEGALE TEXTIELOPHALINGEN

Afgelopen maanden vonden er verschillende illegale ophalingen van textiel plaats op het grondgebied van de stad Eeklo. Voor de ophaling van textiel wordt vanuit de stad samengewerkt met vier verschillende organisaties (Kringwinkel Meetjesland, Curitas nv, Vlaams Inzamelcentrum Textiel bvba., Belgisch Kledinginzameldepot). Reglementaire ophalingen worden daarbij aangeduid op I.V.M.-afvalkalender en op deze websitepagina.
Niet-reglementaire ophalers verspreiden echter, op regelmatige basis, strooibriefjes met de vraag om textiel (gebruikte kleding en schoenen) buiten te zetten.

Mogen wij u dan ook vragen om textiel uitsluitend mee te geven met de erkende organisaties. Indien u weet hebt van een niet-reglementaire textielophaling, kan u steeds contact opnemen met de milieudienst, tel. 09 | 218 28 36.


 

WAT KAN?

WAT KAN NIET!

Propere kleding in goede staat, lakens, dekens, lappen stof, gordijnen, draagbaar schoeisel.

Vuile, natte of tot op de draad versleten kleding, niet draagbaar schoeisel, vloerbekleding, hoofdkussens, dekbedden, matrassen.

 


 

 


Zoeken